ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑπ. Ξυλωμένος: Αν έχετε συμπτώματα Covid-19 και αρνητικό τεστ, σε 4 ημέρες να το επαναλάβετε – Πολλά τα κρούσματα και στο Αγρίνιο (ηχητικό)

Απ. Ξυλωμένος: Αν έχετε συμπτώματα Covid-19 και αρνητικό τεστ, σε 4 ημέρες να το επαναλάβετε – Πολλά τα κρούσματα και στο Αγρίνιο (ηχητικό)

Απ. Ξυλωμένος: Αν έχετε συμπτώματα Covid-19 και αρνητικό τεστ, σε 4 ημέρες να το επαναλάβετε – Πολλά τα κρούσματα και στο Αγρίνιο (ηχητικό)

Για μεγάλο αριθμό περιστατικών Covid-19 αλλά και αύξηση των νοσηλειών στο Αγρίνιο, με καλή όμως  έκβαση, έκανε λόγο ο β΄ αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Απόστολος Ξυλωμένος που μίλησε στον “Δυτικά FM 92,8” και υπογράμμισε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω του χαμηλού ιικού  φορτίου το τεστ δεν θετικοποιείται αμέσως.

Σε συνέντευξή του στη Φόνη Γερμενή και την εκπομπή “Μαζί Δυτικά”, ο παθολόγος Απόστολος Ξυλωμένος τόνισε την ανάγκη αν κάποιοι έχουν συμπτώματα όπως, “μπούκωμα”, πόνο στο λαιμό, μυαλγία, πυρετό ακόμα και 39 καθώς και άλλα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό, να υποβληθούν σε έλεγχο. Εφόσον το τεστ βγει αρνητικό συμβούλεψε επανάληψη σε 4 ημέρες  και στο διάστημα αυτό λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης για την προστασία του οικογενειακού περιβάλλοντός και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου, με βασικότερο τη χρήση μάσκας.

Όπως εξήγησε, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία,  η γρίπη αφορά ένα ποσοστό ασθενών, κάτω του 10% στον ελλαδικό χώρο, αυτήν την περίοδο. Υπάρχουν μερικές ακόμα ιώσεις ως απότοκο των αλλαγών του καιρού και της συχνής χρήσης κλιματιστικών.  Κατά συνέπεια αν παρουσιάσουμε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα οφείλουμε να προβληματιστούμε και να δράσουμε αντιμετωπίζοντας ως ισχυρό το ενδεχόμενο να νοσούμε από κορονοϊό.

Ο κ. Ξυλωμένος αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο υπογραμμίζοντας ποιοι είναι εκείνοι που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συστάσεις του τόσο για το αντιγριπικό εμβόλιο όσο και γι’ αυτό κατά του έρπητα ζωστήρα.  Τέλος ρωτήθηκε και για την …επιδήμια των “κοριών” τους οποίους φαίνεται ότι άρχισαν να μεταφέρουν και στη χώρα μας ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί οδηγίες από επίσημα “χείλη”, τόνισε όμως την ανάγκη για επισταμένη καθαριότητα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Απόστολου Ξυλωμένου στον “Δυτικά FM 92,8”:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ