Απ’ τις πλημμύρες και όχι από την ξηρασία καταστράφηκε ο κάμπος

Τώρα λοιπόν ήρθαν και οι Ολλανδοί να «επικυρώσουν» και να «ντύσουν» επιστημονικά την εκτροπή του Αχελώου

Απ’ τις πλημμύρες και όχι από την ξηρασία καταστράφηκε ο κάμπος

Και τώρα πώς να αντιπαρατεθεί κανείς με το κύρος της ολλανδικής ΗVA;

Γιατί η Ολλανδία είναι μια χώρα λίγο μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο και έχει πολλαπλάσια αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή απ’ ό,τι η Ελλάδα…

Ήρθαν λοιπόν οι Ολλανδοί και προτείνουν για τη Θεσσαλία εντελώς συμπτωματικά –μη πάει ο νους σας στο πονηρό- από που προτείνει και η κυβέρνηση στα υπό αναθεώρηση σχέδια διαχείρισης των ποταμών, τη μερική εκτροπή του Αχελώου.

Τώρα, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν με τη διαχείριση του νερού που γίνονταν, η Θεσσαλία πράγματι εμφανίζει υδατικό έλλειμμα. Όμως η παραγωγή του Θεσσαλικού κάμπου επλήγη σχεδόν ανεπανόρθωτα όχι από την ξηρασία και το υδατικό έλλειμμα, αλλά από τις καταστροφικές πλημμύρες και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Και τώρα που πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε, αντί να μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα και καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μιλάμε για μεταφορά νερού από τον Αχελώο.

Τώρα λοιπόν ήρθαν και οι Ολλανδοί να «επικυρώσουν» και να «ντύσουν» επιστημονικά την εκτροπή του Αχελώου, που η κυβέρνηση σε ανύποπτο χρόνο να την βάλει ξανά στο τραπέζι μέσω των σχεδίων διαχείρισης των ποταμών.

Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα… Μια χώρα που δεν απέχει πολύ από το ανέκδοτο με την κεραία και την τηλεόραση...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Μια εναλλακτική διαμαρτυρία για το Αγρίνιο - Καρπενήσι...!