Αντώνης Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: «Να είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»

Σκληρή απάντηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, εξέδωσαν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, γύρω από το θέμα της αποχής από την ψήφιση του νομοσχεδίου για…

5111573-scaled-3

Σκληρή απάντηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, εξέδωσαν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, γύρω από το θέμα της αποχής από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά την σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη, η δήλωση των συνεργατών του Άντώνη Σαμαρά σύστησε να είναι «πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι να συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς».

Αναλυτικά η δήλωση των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά:

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον… Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!

Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή  στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα;

Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.  Γι’ αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!»