ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟ Αντώνης Κούκουζας στον “Δυτικά Fm”: Το «κουπί» θα το τραβήξουν και φέτος οι Έλληνες πυροσβέστες (ηχητικό)

Ο Αντώνης Κούκουζας στον “Δυτικά Fm”: Το «κουπί» θα το τραβήξουν και φέτος οι Έλληνες πυροσβέστες (ηχητικό)

Ο Αντώνης Κούκουζας στον “Δυτικά Fm”: Το «κουπί» θα το τραβήξουν και φέτος οι Έλληνες πυροσβέστες (ηχητικό)

O πυραγός Αντώνης Κούκουζας  που υπηρετεί της  στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και  Διαχείρισης Κρίσεων και είναι πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων και Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕΔΙΚ) μίλησε στον “Δυτικά Fm” υπογραμμίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας και ενίσχυσης με μέσα και εξοπλισμό.

Αναφερόμενος στην αντιπυρική περίοδο η οποία κορυφώνεται σημείωσε ότι μόνο τον Ιούνιο σημειώθηκαν 1.057 πυρκαγιές (μέχρι το πρωί της Πέμπτης) και τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα.

Ενόψει της αυριανής άφιξης στη χώρα μας πυροσβεστών από Ρουμανία και Βουλγαρίας (θα ακολουθήσουν Γερμανοί, Νορβηγοί, Φινλανδοί και  Γάλλοι) στο πλαίσιο του “Pre-positioning” (προ-εγκατάστασης) που υιοθετεί και εφαρμόζει φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Ένωσης  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που οι συνάδελφοί του θα γίνουν και φέτος κοινωνοί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη σε ένα ζήτημα τόσο σοβαρό όσο το ζήτημα της καταστολής δασικών πυρκαγιών, που μαστίζουν κάθε καλοκαίρι τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Όπως είπε ο κ. Κούκουζας στη Δήμητρα Λαοπόδη, οι  πυροσβέστες έρχονται να εργαστούν σε ένα ανάγλυφο και περιβάλλον πρωτόγνωρο γι’ αυτούς, καταρχήν, προς απόκτηση γνώσης αλλά και για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, παρατηρώντας ότι  ο Έλληνας Πυροσβέστης διαθέτει εμπειρία τέτοια σε δασικές πυρκαγιές που δύσκολα απαντάται σε άλλες χώρες.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Κούκουζα στον “Δυτικά Fm”:

Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός ο βοσκός που έπεσε σε χαράδρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ