ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΑντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στην ελεύθερη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου

Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στην ελεύθερη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου

Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στην ελεύθερη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου να χορηγείται το εμβόλιο για τη γρίπη χωρίς ιατρική συνταγή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Αγραφιώτης και ο γεν. γραμματέας Χαράλαμπος Ρώσσας, η συνταγογράφηση εμβολίων αποτελεί μέρος, της ιατρικής πράξης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου προτρέπει τους πολίτες να μην αμελήσουν τον ετήσιο αντιγριπικό εμβολιασμό και ιδιαίτερα όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, όπως και τα άτομα με σοβαρά και χρόνια νοσήματα και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές.

“Η αξιολόγηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου μπορεί να γίνει μόνο από το θεράποντα ιατρό, τον οποίο πρώτα θα πρέπει να συμβουλεύονται οι πολίτες.

Ελπίζουμε το Υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην εφαρμόσει τέτοιες εμβολιαστικές πολιτικές, που εκτός των κινδύνων που εγκυμονούν θα φέρουν και σε αντιπαράθεση τους υγειονομικούς κλάδους μεταξύ τους.

Κανένα φάρμακο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή”. τονίζεται στην ανακοίνωση.

2ο ΕΠΑΛ: Καλλιτεχνική παρέμβαση σε παιδιατρικούς χώρους του Νοσοκομείου Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ