ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΑντίθετη η ΔΑΚΕ Π.Ε. Μεσολογγίου στις καταργήσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων

Αντίθετη η ΔΑΚΕ Π.Ε. Μεσολογγίου στις καταργήσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων

Αντίθετη η ΔΑΚΕ Π.Ε. Μεσολογγίου στις καταργήσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων

Η ανακοίνωση: 

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (Δ.Α.Κ.Ε.) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου εκφράζει την έντονη αντίθεση της στις εξαγγελθείσες από το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Ουδέποτε υπήρξε ουσιαστικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα ήταν προμελετημένα, προσχεδιασμένα και προσχηματικά.

Στις 17 Ιουλίου στην καρδιά του καλοκαιριού με τη δημοσίευση υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ Αριθμ. Φ.10/90544/MA/Δ1 τόσο στον Δήμο Μεσολογγίου όσο και στον νομό Αιτωλοακανανίας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα Σχολικές Μονάδες καταργούνται σε μια νύκτα θυμίζοντας εποχές ‘’Διαμαντοπούλου’’ μη λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αλλά και της Δ/νσης Π.Ε. Αιτ/νιας!

Συγκεκριμένα στην Περιοχή Μεσολογγίου συγχωνεύονται το 3/θ Δ.Σ. Μάστρου με 33 μαθητές με το 3/θ Δ.Σ. Γουριάς με 30 μαθητές σε ένα 4/θ Δημοτικό Σχολείο με έδρα τη Γουριά !!! Αναφέρουμε πως για την συγχώνευση και τον υποβιβασμό υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου!

Επιλέγεται για ξεκάθαρα οικονομικούς λόγους η καθημερινή μετακίνηση δεκάδων μαθητών και η περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας!

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις μεταβολές των σχολικών μονάδων που έγιναν στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης και να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών και ΟΧΙ με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων.

Εμείς ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Μεσολογγίου λέμε:
• ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις που γίνονται για οικονομικούς σκοπούς.
• ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις, που δε λαμβάνουν υπόψη τους την
κοινωνική συναίνεση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας.
• ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
• ΟΧΙ στα αντιπαιδαγωγικά μέτρα.
• ΟΧΙ στη δημιουργία σχολικών μονάδων εκατοντάδων μαθητών.
• ΟΧΙ στο μαρασμό των τοπικών κοινωνιών.
• ΟΧΙ στη δραστική μείωση των δαπανών που αφορούν στην
παιδεία.
• ΟΧΙ στην πολιτική του «αποφασίζω και διατάζω».

Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας να παρέμβουν σχετικά για την απόσυρση αυτής της υπουργικής απόφασης.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σωτηρακόπουλος Γεώργιος Κυριακίδης Γεώργιος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr