ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑντιπυρική περίοδος: Τι ισχύει για τα εναέρια μέσα και τις περιπολίες

Αντιπυρική περίοδος: Τι ισχύει για τα εναέρια μέσα και τις περιπολίες

Αντιπυρική περίοδος: Τι ισχύει για τα εναέρια μέσα και τις περιπολίες

Τι συζητήθηκε στην κυβερνητική σύσκεψη – Κυβερνητική σύσκεψη για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου αλλά και την προετοιμασία που έχει ήδη γίνει, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Ευάγγελο Τουρνά.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παντελής Κάπρος και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεώργιος Κουμεντάκης.

Νέο δόγμα πρόληψης

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο αριθμός των μισθωμένων εναέριων μέσων θα είναι μεγαλύτερος φέτος, ενώ επισημάνθηκε ότι η διαδικασία της μίσθωσης μέσω της NSPA ολοκληρώθηκε εγκαίρως, με συγκρατημένο κόστος και με τον προγραμματισμό για το 2023 να έχει επιτευχθεί στο 100%.

Το πρώτο ελικόπτερο, μάλιστα, βρέθηκε στη χώρα μας την 1η Μαΐου, δηλαδή με την έναρξη της αντιπυρικής και νωρίτερα από ποτέ.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία και τις ενέργειες που έχουν γίνει συνολικά από την αρχή της χρονιάς, οπότε και ξεκίνησε ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σχεδιασμός που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «βασίζεται στο νέο δόγμα “Πρόληψη, Προετοιμασία/Ετοιμότητα, Ανθεκτικότητα” σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα, το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία πέρυσι»

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: thebest.gr

Ένας νεκρός από συμπλοκή, τα ξημερώματα, στην πλατεία Βάθη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ