ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑντιπρόεδρος οδηγών για το νέο θανατηφόρο στην Αμφιλοχίας – Βόνιτσας: Μέτρα για να μετρήσουμε κι άλλα θύματα

Αντιπρόεδρος οδηγών για το νέο θανατηφόρο στην Αμφιλοχίας – Βόνιτσας: Μέτρα για να μετρήσουμε κι άλλα θύματα

Αντιπρόεδρος οδηγών για το νέο θανατηφόρο στην Αμφιλοχίας – Βόνιτσας: Μέτρα για να μετρήσουμε κι άλλα θύματα

Τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης στην Αμφιλοχίας – Βόνιτσας όπου 54χρονος οδηγός φορτηγού βρήκε φρικτό θάνατο ανήμερα της Πρωτομαγιάς ζητά το μέλος της διοίκησης του  Εργατικού Κέντρου εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του οδηγούς, Παναγιώτης Πατούλας.

Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Οδηγών:

Τις τελευταίες μέρες θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφο νεκρό στο κυνήγι του μεροκάματου.

Ο κατάλογος των νεκρών συναδέλφων όλο και  μεγαλώνει. Η ανάπτυξή τους για ακόμα μία φορά βάφεται με το αίμα δεκάδων νεκρών εργατών της περιοχής μας. Στο βωμό των κερδών και της ανάπτυξης τους, μετράμε έναν εργαζόμενο νεκρό κάθε τρεις μέρες στη χώρα μας. Πίσω από τις μεγαλοστομίες, τις φιέστες και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα «μεγάλα έργα ανάπτυξης του νομού μας», τις «νέες θέσεις εργασίας» βρίσκονται νεκροί και σακατεμένοι εργάτες.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι ο νόμος του κέρδους για τα αφεντικά είναι πάνω από την αξία της ίδιας μας της ζωής. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά , χαμηλούς μισθούς , εξαντλητικά ωράρια δουλειά ήλιο με ήλιο, κανένα μέτρο ασφαλείας και ελέγχου στους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα όμως προϋποθέτει απαξίωση και διάλυση κάθε υποδομής και αποποίηση κάθε κρατικής ευθύνης για το οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Γιατί το θανατηφόρο τροχαίο του 54χρονου συναδέλφου, που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 1-5-2023, στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας -Βόνιτσας, είναι ένα ακόμα από τα  καθημερινά τροχαία που συμβαίνουν στο δρόμο καρμανιόλα που ονομάζεται τάχα και Εθνική οδός Αγρινίου – Λευκάδας .

Ένα δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι κινούμενοι  προς τα παράλια του νομού για την εργασία τους και παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα στην κυριολεξία για το μεροκάματο τους καθώς δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (χωρίς διαγράμμιση, διαλυμένο οδόστρωμα κτλ.) . Ένα δρόμο που φέρει την ευθύνη τοπικής και κρατικής διοίκησης για την κατάσταση του όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε λοιπόν όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στο συγκεκριμένο δρόμο για να μην μετρήσουμε κι άλλα θύματα.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους οδηγούς να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την
εξασφάλιση μέτρων ασφαλείας για να μπορούν να γυρνούν καθημερινά από το δρομολόγιο στις οικογένειες τους.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τα συλλυπητήρια μας στη οικογένεια του συναδέλφου μας .

ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Το Λιμενικό για τις επεισοδιακές συλλήψεις των διακινητών αλλοδαπών (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ