ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑντιπρύτανης «Έχουμε να διαχειριστούμε μιζέρια»

Αντιπρύτανης «Έχουμε να διαχειριστούμε μιζέρια»

Αντιπρύτανης  «Έχουμε να διαχειριστούμε μιζέρια»

Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήματα Αγρινίου

Αντιπρύτανης  «Έχουμε να διαχειριστούμε μιζέρια»

Σειρά συναντήσεων είχαν χθες στο Αγρίνιο οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών για την επίλυση του προβλήματος της σίτισης των φοιτητών και όχι μόνο.

 

Στα τμήματα του Πανεπιστημίου στο Αγρινίου, που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ήρθε χθες η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής την ίδια την Πρύτανη κα Κυριαζοπούλου. Κατά την επίσκεψη πραγματοποίησαν διαδοχικές συσκέψεις με τους καθηγητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά και με τους φοιτητές. Στο Πανεπιστήμιο, εκ μέρους του δήμου Αγρινίου υποδέχθηκε την Πρύτανη ο αντιδήμαρχος κ Νίκος Καζαντζής, αφού ο δήμαρχος κ Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ήταν εκτός Αγρινίου. Οι φοιτητές μετά την συνάντησή τους με την Πρύτανη είχαν προγραμματισμένη συνέλευση. 

Ο αναπληρωτής Πρύτανης κ Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε «Ήρθαμε στο Αγρίνιο για να συμμετάσχουμε στην γενική συνέλευση. Θέλουμε να δώσουμε λύση για την σίτιση των φοιτητών και αν γίνεται και άμεση λύση. Είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των φοιτητών αυτή την στιγμή. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε  για να πάει μπροστά και το Αγρίνιο, το οποίο μπορώ να πω ότι απορρόφησε φέτος αρκετούς πόρους του Πανεπιστημίου. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε με τα περιορισμένα κονδύλια που διαθέτουμε» ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι «Αυτή την στιγμή το ζητούμενο είναι οι ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών και των τμημάτων. Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε με τους περιορισμένους πόρους που έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που έρχονται στα πανεπιστήμια είναι επίσης και το πόσο γρήγορα κινούνται κάποιες διαδικασίες και όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά γενικά στην κρατική μηχανή. Για παράδειγμα, ακόμη δεν υπάρχει,  μέσω της περιφέρειας, ο μειοδότης για το πετρέλαιο, επομένως δεν μπορέσαμε να βάλουμε φέτος πετρέλαιο. Τα τμήματα των Πατρών και του Αγρινίου λειτουργούν με τις αντλίες θερμότητας. Είμαστε σε δύσκολη  θέση και  δεν μπορούμε να σας δώσουμε σίγουρες απαντήσεις, οι πόροι είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό, δεν θα είμαι υπερβολικός αν σας πω ότι αυτή την στιγμή στο πανεπιστήμιο έχουμε να διαχειριστούμε μιζέρια, λυπάμαι που το λέω. Δεν αναλάβαμε την διοίκηση του πανεπιστημίου για να λέμε όχι και να λέμε ότι δεν έχουμε λεφτά, αλλά αναλάβαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα, να φτιάξουμε, να δημιουργήσουμε, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε στην ανάγκη να κουβεντιάζουμε για πολλά βασικά πράγματα.  Αυτό που έχω να πω είναι ότι η μελέτη ήδη έχει προχωρήσει και θα μπουν φωτοβολταικά στο κτήριο αυτό, θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Σαν πανεπιστήμιο έχουμε προχωρήσει  στην ηλεκτροδότηση με νέο υποσταθμό στο κτήριο».

Παράλληλα, οι προσπάθειες του δήμου για την στήριξη των τμημάτων του Αγρινίου συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση και ο δήμος Αγρινίου εκτός του ότι συνεχίζει τις προσπάθειές του και τις επαφές του με τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής, βρίσκεται σε επαφές για την εύρεση χώρου στέγασης της λέσχης.

Λόγω του γεγονότος όμως ότι οι διαβουλεύσεις διήρκησαν πολύ περισσότερο από την ώρα  τύπωσης της εφημερίδας, στην αυριανή έκδοση θα παρουσιαστεί αναλυτικότερο ρεπορτάζ.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr