ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΑντιπολίτευση που δεν θέλει καλύτερη σήμανση στις τιμές;

Αντιπολίτευση που δεν θέλει καλύτερη σήμανση στις τιμές;

Αντιπολίτευση που δεν θέλει καλύτερη σήμανση στις τιμές;

Αντιπολίτευση που δεν θέλει καλύτερη σήμανση στις τιμές;

Όσοι έχουν έστω και λίγη επίγνωση του τι συμβαίνει παγκοσμίως με τον πληθωρισμό και αντιλαμβάνονται τα στοιχειώδη περί τα οικονομικά, ξέρουν ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας το “καλάθι του νοικοκυριού“.

Στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσει μια ανάσχεση στην άνοδο των τιμών και αυτή σε περιορισμένη κλίμακα, μέχρι να πειστεί η βιομηχανία ότι αξίζει να συμμετάσχει πιο ενεργά και μέχρι να νιώσουν κάπως πιο ασφαλείς οι εισαγωγείς.

Όταν βλέπεις μεγάλες και δυνατές χώρες με διψήφιους πληθωρισμούς ή κοιτάς την γειτονική Τουρκία που κάθε μήνα το ψωμί έχει σχεδόν διπλάσια τιμή από τον προηγούμενο, δεν μπορεί να αναμένεις ριζικές λύσεις.

Όμως, είναι κακό να αναγράφονται ευκρινέστερα οι τιμές στα προϊόντα του “καλαθιού του νοικοκυριού”; Δεν είναι καλό να φαίνονται ημερομηνίες και τιμές των προϊόντων πριν δημιουργηθεί το καλάθι; Δηλαδή, έστω αυτή η ανάσχεση της ανόδου των τιμών δεν είναι καλή γιατί την σκέφτηκε ο Άδωνις; Τι σόι σκεπτικό είναι αυτό;

Ε, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 δεν ψήφισαν την τροπολογία για όλα τα παραπάνω! Δεν συμφώνησαν με το να φαίνονται πιο καλά οι τιμές και η προέλευση των προϊόντων, όπως και να είναι φανερή η σήμανση πάνω στο “καλάθι” διότι… έτσι! Δεν λύνει λέει το πρόβλημα!

Έτσι, όμως, δεν γίνεται προκοπή παιδιά. Δεν είναι αντιπολίτευση αυτή, δεν γίνεται η απάντηση να είναι ο μηδενισμός των πάντων. Κάτι θα αξίζει, έστω και ως μικρή βοήθεια προς τον κυρίαρχο λαό, για τον οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται άπαντες…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Όλα του γάμου… (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δύσκολα στην Αυτοδιοίκηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ