ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: Ο Δήμαρχος Παλαμά μου είπε να κόψουμε το ανάχωμα

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: Ο Δήμαρχος Παλαμά μου είπε να κόψουμε το ανάχωμα

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: Ο Δήμαρχος Παλαμά μου είπε να κόψουμε το ανάχωμα

Μετά τις αποκαλύψεις του TLIVE ότι εκσκαφέας έκανε τομή στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη για να στείλει το νερό της κακοκαιρίας σε άλλη κατεύθυνση, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας παραδέχθηκε και εκείνος με τη σειρά του, ότι υπήρξε εντολή να γίνει παρέμβαση.

Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου είπε, ότι τον πήρε τηλέφωνο και του το ζήτησε ο δήμαρχος Παλαμά. Ο αντιπεριφερειάρχης εμπιστεύτηκε την πρότασή του και το αποτέλεσμα ήταν, να πάει στο σημείο ο εκσκαφέας και να κάνει την τομή. Μια τομή που για πολλούς, ευθύνεται για τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο χωριό Παλαμάς, αφού το νερό οδηγήθηκε προς τα εκεί και τελικά έπνιξε το χωριό!

«Είχε φουσκώσει επικίνδυνα ο Καλέντζης και έλαβα ένα τηλεφώνημα από την δήμαρχο Παλαμά και μου ζήτησε ένα μηχάνημα για να γίνει τομή στο ανάχωμα γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς. Του απάντησα πως αν θεωρεί πως η λύση αυτή είναι ενδεδειγμένη, να το κάνει» είπε ο αντιπεριφερειάρχης την Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι αυτή η κίνηση είχε ξαναγίνει στο παρελθόν, στην κακοκαιρία «Ιανός» αλλά και στην κακοκαιρία «Διομήδης».

«Όταν φουσκώνει δηλαδή ο Καλέντζης στον Κοσκινά, για να μην πνιγεί ο Κοσκινάς, κάνουμε μια μικρή τομή σε δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά στα χωράφια» είπε ο κύριος Νούσιος.

Σε διευκρινιστική ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου, ο κύριος Νούσιος είπε μάλιστα ότι ο δήμαρχος τον κάλεσε «εν εξάλλω» και του είπε: Πλημμυρίζει ο Κοσκινάς! Πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα.

Για την ιστορία πάντως, ο δήμαρχος Παλαμά σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αρνήθηκε ότι πρότεινε εκείνος να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση…
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ