Αντιπαράθεση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του Στ. Κασσελάκη

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών της Αθήνας για ενδεχόμενες παραβάσεις από…

6073448-1-scaled-1

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών της Αθήνας για ενδεχόμενες παραβάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων, να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Αφορμή τα χρήματα που φέρεται να αντλήθηκαν για το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Η έρευνα θα διενεργηθεί για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε τα δικά μου εισοδήματα είναι όλα φορολογημένα σε αντίθεση με τις περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν», είναι το αιχμηρό μήνυμα-απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με το προσωπικό βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η αναφορά του , στην ταχύτητα με την οποία κινούνται διαδικασίες από τη δικαιοσύνη σε διαφορετικές περιπτώσεις, όπως τα Τέμπη και οι παράνομες παρακολουθήσεις.

Απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τον κατηγόρησε για «αναπαραγωγή της πιο χυδαίας εκδοχής των fake news» και τον κάλεσε να «δώσει απαντήσεις» αντί να καταφεύγει σε «ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης».

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε: «Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψαν από την Κουμουνδούρου για τις εξελίξεις, με κύκλους του κόμματος να υπενθυμίζουν ότι στα περιουσιακά στοιχεία του κυρίου Κασσελάκη «τα πάντα είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά και τα εισοδήματά του με πολύ υψηλό συντελεστή φορολογημένα».

Για προσπάθεια να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ρίξει σκιές στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά.

Πηγή: ertnews.gr