ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑντιπαράθεση φοιτητών του ΔΠΠΝΤ – Χρ. Σταρακά

Αντιπαράθεση φοιτητών του ΔΠΠΝΤ – Χρ. Σταρακά

Αντιπαράθεση φοιτητών του ΔΠΠΝΤ – Χρ. Σταρακά

Με νεότερη παρέμβασή τους οι φοιτητές του καταργημένου Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ζητούν από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής την παρέμβασή του για να μην προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου και να επανιδρυθεί το Τμήμα τους.

Ωστόσο εντύπωση προκαλούν τα σχόλια που κάνουν οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ για τη στάσης της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Λένε συγκεκριμένα ότι «απέδειξε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι εσκεμμένα ή μη,
α. ακολουθεί τη γραμμή της Πάτρας
β. δεν έχει γνώσεις πάνω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς ζήτησε την ίδρυση 8 και 9 τμημάτων Γεωπονικής την ώρα που ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι και τα 6 θεωρούνται υπερβολή στην απάντηση επερώτησης του κ. Βαρεμένου,
γ. χρησιμοποιούσε το ζήτημα επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ για λόγους αντιπολίτευσης προς τον Δήμαρχο καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψήφισε υπέρ της επανίδρυσης του του ΔΠΠΝΤ»

Από την πλευρά της η Χρ. Σταρακά απαντώντας στην αναφορά αυτή των φοιτητών διευκρινίζει ότι η παράταξή της έχει υπερψηφίσει το ψήφισμα για την επανίδρυση του Τμήματος και προσθέτει με νόημα ότι κάποιοι παραπληροφορούν τους φοιτητών.

«Με έκπληξη διαβάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση των φοιτητών του τμήματος ΔΠΠΝΤ ότι η παράταξή μας, κι εγώ προσωπικά, είμαστε αντίθετοι προς την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο και πως, μην γνωρίζοντας τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταθέσαμε προτάσεις που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην πόλη μας.

Επειδή είναι προφανές πως κάποιοι παραπληροφόρησαν σκοπίμως τους φοιτητές για τις θέσεις και τις ενέργειές μας, θέλω να επισημάνω ότι η παράταξή μας, κι εγώ προσωπικά, έχουμε υπερψηφίσει και υιοθετήσει όλες τις προτάσεις/ψηφίσματα προς την κατεύθυνση της επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ και πως η πρότασή μας για πλήρη ανάπτυξη Γεωπονικής Σχολής σε τίποτε δεν θίγει την προσπάθεια αυτή.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συνεπείς στην πίεσή μας προς τα κέντρα αποφάσεων, φοιτητές, γονείς, αιρετοί και μη στην περιοχή, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Διότι σε αυτή την μάχη κανείς δεν περισσεύει» αναφέρει η Χρ. Σταρακά.

Εφημερίδα Συνείδηση

Διαβάστε επίσης: Ένα συγκινητικό «ευχαριστώ» στην Καρδιολογική Κλινική και το Διευθυντή της  

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr