Αντιπαράθεση Αποστολάκη – Κασόλα για τη συμφωνία του Λιμενικού Ταμείου

Το πρόβλημα δυστυχώς για τέτοιους είδους αντιπαραθέσεις κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στη διοίκηση ενός δήμου είναι ότι τα έργα δεν «κουμπώνουν» απόλυτα χρονικά με τις δημαρχιακές θητείες

Αντιπαράθεση Αποστολάκη – Κασόλα για τη συμφωνία του Λιμενικού Ταμείου

«Είναι λυπηρό Δήμαρχε να προσπαθείς να αναδειχθείς μέσα από έργα και πράξεις άλλων. Είναι απογοητευτικό να ψεύδεσαι, ενώ κατέχεις το αξίωμα του Πρώτου Πολίτη του Δήμου Ακτίου-  Βόνιτσας και το χειρότερο να οικειοποιείς δουλειά άλλων. Το μόνο που κάνατε εσείς είναι να βάλετε τις υπογραφές και να βγάλετε τις ανάλογες φωτογραφίες». Με αυτά το λόγια ο πρώην Δήμαρχος Γ. Αποστολάκης κατηγορεί το νυν δήμαρχο Θανάση Κασόλα για οικειοποίηση της σύμβασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το τουριστικό καταφύγιο της Βόνιτσας υποστηρίζοντας ότι είναι «αποτέλεσμα της δική μας διοίκησης».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του ο Γ. Αποστολάκης έδωσε στη δημοσιότητα και τα που ανταλλάχθηκαν με την ενδιαφερόμενη εταιρεία. Ο Γ. Αποστολάκης υπογραμμίζει ότι σκοπός «ήταν να δημιουργηθεί βάση σκαφών για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και όχι χώρος διαχείμασης».

«Με την εταιρεία διαπραγματευτήκαμε και συμφωνήσαμε, πέρα από το μίσθωμα, να κατασκευαστούν έργα με δικά τους έξοδα που θα αγγίζουν τις (100.000) και που σε περίπτωση αποχώρησης να παραμείνουν  περιουσία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, τα βασικότερα από τα οποία είναι : Α) Επέκταση του ρεύματος Β) Προμήθεια (pillar) για παροχή νερού και ρεύματος στα σκάφη Γ)Μπλόκια για 40 ιστιοπλοϊκά Δ) Το πιο σημαντικό είναι ότι η εταιρεία θα έχει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση κακοκαιρίας και εκτάκτων συνθηκών για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται» εξηγεί ο πρώην Δήμαρχος.

«Είμαστε σε επαφές με άλλες 3 εταιρίες για να φέρουν σκάφη στη Βόνιτσα, ελπίζω να μη πεταχτείτε και εδώ και πείτε σαν παιδάκια στο σχολείο: «να σας το πω εγώ κυρία…» απάντησε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θ. Κασόλας.

Το πρόβλημα δυστυχώς για τέτοιους είδους αντιπαραθέσεις κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στη διοίκηση ενός δήμου είναι ότι τα έργα δεν «κουμπώνουν» απόλυτα χρονικά με τις δημαρχιακές θητείες. Από την άλλη όμως θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια στους Δήμους και ό,τι καλό προέκυψε από τους προηγούμενους να έρχονται οι επόμενοι και να προσθέτουν πάνω σε αυτά.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Το κερασάκι… στην Εξεταστική από τη Ζωή