ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑντιδρούν στην υποστελέχωση – Εργαζόμενοι ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Θέλουμε συναδέλφους με συμβάσεις αορίστου χρόνου»

Αντιδρούν στην υποστελέχωση – Εργαζόμενοι ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Θέλουμε συναδέλφους με συμβάσεις αορίστου χρόνου»

Αντιδρούν στην υποστελέχωση – Εργαζόμενοι ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Θέλουμε συναδέλφους με συμβάσεις αορίστου χρόνου»

Κινητοποιήσεις και συνέδριο για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Αντιδρούν στην υποστελέχωση όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία εργαζόμενοι ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας τονίζουν μεταξύ άλλων: «Θέλουμε συναδέλφους με συμβάσεις αορίστου χρόνου»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην πρόσφατη συνεδρίαση της διαπίστωσε «τεράστια απαξίωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της οδυνηρής υποστελέχωσης προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. (Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομιών, Κ.Ε.Π., Εργατοτεχνικών συνεργείων, Παιδικών Σταθμών, Καθαριότητα, Κοινωνικές Δομές-Υπηρεσίες)».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση «μοναδική αιτία είναι η πολιτική της κυβέρνησης ελαχιστοποίησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η αντικατάστασή τους με χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας με κάθε λογής πολλές φορές κακοπληρωμένα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. που ακόμη και εάν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εμμέσως στερούνται ακόμη και το δικαίωμα προσφυγής στην Δικαιοσύνη, αφού η Διάταξη Βορίδη υπαγορεύει στους αιρετούς την εξάντληση κάθε είδους ένδικου μέσου προκειμένου να «αδειάσουν» οι υπηρεσίες από σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό».

Αποφασίστηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση διεκδίκησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να πραγματοποιήσει συνάντηση τόσο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας για όλα τα εκκρεμή ζητήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που θα γίνει στις 4 και 5 Δεκεμβρίου όπου και θα τεθεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων την ώρα που οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται, μάλιστα, να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους.

Αντιδρούν στην υποστελέχωση - Εργαζόμενοι ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: «Θέλουμε συναδέλφους με συμβάσεις αορίστου χρόνου»
Ο Θύμιος Κομματάς

Μιλώντας για το θέμα στην «Σ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Κομματάς επισημαίνει: «Πρόκειται για πάγια αιτήματα, έχουμε εξηγήσει ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, το προσωπικό φυλλοροεί και δεν αντικαθίσταται. Χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι ορισμένου από προγράμματα που ανοίγουν και κλείνουν. Πάγιο αίτημά μας είναι η προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και η νομιμοποίηση των συμβασιούχων από προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και των καθαριστριών που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η Στρατηγική για τη ΒΑΑ του Αγρινίου αλλάζει οριστικά τις Τοπικές Κοινότητες μαζί με την πόλη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ