ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑντιδρούν στην επέκταση του Κέντρου Υψηλής Τάσης στη Ραΐνα οι κάτοικοι – Γιατί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη (ηχητικό)

Αντιδρούν στην επέκταση του Κέντρου Υψηλής Τάσης στη Ραΐνα οι κάτοικοι – Γιατί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη (ηχητικό)

Αντιδρούν στην επέκταση του Κέντρου Υψηλής Τάσης στη Ραΐνα οι κάτοικοι – Γιατί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη (ηχητικό)

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν κάθετα με την επιχειρούμενη  επέκταση στο Κέντρο Υψηλής Τάσης της πρώην ΔΕΗ (νυν ΑΔΜΗΕ) εξηγούν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων της Περιοχής.

Εκτιμούν ότι μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας συνδέονται με τη λειτουργία του Κέντρου μέσα στον οικισμό, ζήτημα που όπως έγραψε το sinidisi.gr θα τεθεί με Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Οι ανακοίνωση των κατοίκων

“Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες γεωργικών εκτάσεων του οικισμού Ραΐνα του Δήμου Αγρινίου ζούμε και καλλιεργούμε σε απόσταση αναπνοής από το ΚΥΤ Αχελώου για χρόνια.

Η συνεχιζόμενη επέκταση του ΚΥΤ και τα διαρκώς αυξανόμενα σοβαρότατα προβλήματα υγείας των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται δίπλα στο ΚΥΤ, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον οικισμό δε μας άφησαν εναλλακτική από το να αναζητήσουμε τις πιθανές επιπτώσεις της λειτουργίας του τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία και τις ζωές μας. Ολόκληρες οικογένειες με καρκίνο και κακοήθειες από νεαρή ηλικία, κρούσματα καταρράκτη και δείκτες θυρεοειδούς μαστίζουν κάθε σπίτι, παρακείμενο στο ΚΥΤ.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί στις εποπτικές αρχές, έχουμε ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες που όφειλαν να λαμβάνουν χώρα εκ των προτέρων και όχι κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας.

Ενόψει της ήδη σχεδιασθείσας περεταίρω επέκτασης του ΚΥΤ, δηλώνουμε ότι η ανάπτυξη ενός ενεργειακού κόμβου με τίμημα τη ζωή και την περιουσία μας δεν είναι αποδεκτή και θα μας βρει αντίθετους.

Καλούμε όλη την κοινωνία, περιβαλλοντικούς και επιστημονικούς φορείς να μας συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις και να καταστεί σαφές ότι είναι ανέφικτη η συνύπαρξη του οικισμού με όσα ήδη λαμβάνουν χώρα και όσα έχουν σχεδιαστεί.

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προκειμένου να τον ενημερώσουμε για όσα πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και όσα σχεδιάζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Αγρίνιο, 18/4/2022
Επιτροπή Κατοίκων Τ.Κ. Ραΐνας,
Δ.Ε. Σκουτεσιάδας, Δήμου Αγρινίου

Για το θέμα μίλησε στο “Δυτικά Fm” και την εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη ο κάτοικος της περιοχής Αλέξανδρος Φωτόπουλος.

Υποστήριξε ότι δεν τηρούνται όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι καταγγέλλοντας ότι αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής όσων εξακολουθούν να διαμένουν στην περιοχή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Στα μοβ του πένθους η Πινακοθήκη του Δήμου Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr