ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑντιδράσεις καθηγητών Καταλήψεις μαθητών

Αντιδράσεις καθηγητών Καταλήψεις μαθητών

Για τις αναπληρώσεις μαθημάτων μέσα στις πασχαλινές διακοπές Καταλήψεις σε 6 σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας – περιορισμένη η συμμετοχή
στη στάση εργασίας των καθηγητών
Περιορισμένη ήταν τελικά χθες η συμμετοχή των καθηγητών στην 3ωρη στάση εργασίας που είχε αποφασιστεί από τη Β’ ΕΛΜΕ, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθούν μαθήματα αναπλήρωσης χαμένων διδακτικών ωρών σε 22 σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν και οι μαθητές ορισμένων σχολείων, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη 6 σχολικών μονάδων, στο Αγρίνιο, την Παραβόλα και το Καινούριο.
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για τη διεξαγωγή μαθημάτων τρεις ημέρες μέσα στις διακοπές του Πάσχα, είχε ως σκοπό την αναπλήρωση χαμένων μαθημάτων από τις μαθητικές καταλήψεις του περασμένου χειμώνα. Συνάντησε όμως την αντίδραση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι με ευθύνη του υπουργείου έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες για τις οποίες δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να αναπληρωθούν. Όπως επιπλέον αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, το υπουργείο καλεί σε άμισθη εργασία καθηγητές οι οποίοι απέργησαν και ως εκ τούτου έχασαν τμήμα του μισθού τους.
Το μάθημα εν μέσω διακοπών όμως συνάντησε την αντίδραση και των μαθητών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησαν σε καταλήψεις στα σχολεία τους. Από τα 22 συνολικά γυμνάσια και λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας για τα οποία είχε προγραμματιστεί να γίνουν αναπληρώσεις μαθημάτων, στα 6 πραγματοποιήθηκαν μαθητικές καταλήψεις. Έτσι, κλειστά ήταν χθες στο Αγρίνιο το 5ο Γυμνάσιο, το 3ο Γενικό Λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ, ενώ υπό κατάληψη ήταν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Παραβόλας όπως και το ΕΠΑΛ του Καινουργίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο σε 22 σχολεία τα οποία είχαν πολυήμερες καταλήψεις. Πέρα όμως από τις μαθητικές καταλήψεις, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για 8-11 το πρωί, ενώ παρά τη μικρή συμμετοχή, τυπικά είναι σε ισχύ και η τρίωρη, συμπληρωματική στάση εργασίας της Β’ ΕΛΜΕ που ξεκινά στις 11 και τελειώνει στη 1 το μεσημέρι.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr