ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑντιδρούν οι κοσμήτορες του Ανοικτού Πανεπιστημίου στη συγχώνευση με το ΤΕΙ – Έρχονται κινητοποιήσεις (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Αντιδρούν οι κοσμήτορες του Ανοικτού Πανεπιστημίου στη συγχώνευση με το ΤΕΙ – Έρχονται κινητοποιήσεις (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Αντιδρούν οι κοσμήτορες του Ανοικτού Πανεπιστημίου στη συγχώνευση με το ΤΕΙ – Έρχονται κινητοποιήσεις (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, έδρα του ΕΑΠ, οι κοσμήτορες των σχολών του, ενώ θα γίνει μια ακόμη συνεντευξη Tύπου στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια να μην ακυρωθεί ο ανοικτός και εξ αποστάσεως χαρακτήρας του ΕΑΠ.

Οι κοσμήτορες των σχολών του ΕΑΠ ζήτησαν για μια ακόμη φορά να μην ακυρωθεί ο σημαντικός κοινωνικός του ρόλος, να μη διαλυθεί το ΕΑΠ, και να μην μετατραπεί σε ένα “μόρφωμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – κακέκτυπο προσάρτημα σε άλλο φορέα”.

Κατα τη διάρκεια της σ.τ. οι κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ A. Λιοναράκης (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών), A. Μιχιώτης, (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών), Ι. Καλαβρουζιώτης (Σχολή Θεπκών Επιστημών & Τεχνολογίας) καθώς και ο εκπρόσωπος των καθηγητών του ΕΑΠ Αυγουστίνος Δημητράς, τόνισαν την σπουδαιότητα του ακαδημαϊκού έργου που γίνεται στο ΕΑΠ και τις καινοτομίες που έχει φέρει στον χώρο.

Οι ακαδημαϊκοί του ΕΑΠ δηλώνουν διατεθειμένοι να μην επιτρέψουν τη δορυφοροποίηση του ΕΑΠ ή την αλλοίωση του χαρακτήρα του μέσω ενοποίησης με άλλο
συμβατικό ίδρυμα, που δεν σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καλούν σε μαζική κινητοποίηση, τόσο το ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο και τους φοιτητές και τους διοικητικούς.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr