ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑντιδρά και ο Σύλλογος ΑμεΑ Αιτωλοακαρνανίας στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο – “Αδύνατη η μετακίνηση στο Μεσολόγγι” (ηχητικό)

Αντιδρά και ο Σύλλογος ΑμεΑ Αιτωλοακαρνανίας στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο – “Αδύνατη η μετακίνηση στο Μεσολόγγι” (ηχητικό)

Αντιδρά και ο Σύλλογος ΑμεΑ Αιτωλοακαρνανίας στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο – “Αδύνατη η μετακίνηση στο Μεσολόγγι” (ηχητικό)

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.  Από το Σύλλογο ΑμεΑ Αιτωλοακαρνανίας “Απόστολος Λουκάς” γίνεται λόγος για αδιανόητη απόφαση που θα πλήξει εκατοντάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τη Διεύθυνση ΠΕΔΔΥ υπογραμμίζεται ότι για τη μεταφορά της υπηρεσίας στο Μεσολόγγι, από μια πόλη δηλαδή 100.000 κατοίκων σε μια άλλη με 10.000, αγνοήθηκαν προφανώς τα  πληθυσμιακά κριτήρια, με εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις.

“Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς”

Καταπέλτης ενάντια σε όσους δρομολόγησαν την εξέλιξη αυτή αλλά και σε εκείνους που δεν αντιδρούν, ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αιτωλοακαρνανίας Ελισάβετ Κρητικού που μίλησε νωρίτερα στον “Δυτικά Fm 92,8” για το θέμα.

Όπως είπε η απόφαση πάρθηκε χωρίς να ερωτηθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι που θίγονται κατάφορα.

“Παίζουν με τις ζωές μας” σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου που καλύπτει ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και σημείωσε ότι τα μέλη του είναι ανάστατα! Για το λόγο αυτό ζήτησε οι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής σκηνής να πάρουν θέση και δεν απέκλεισε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, από κοινού, με άλλες συλλογικότητες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δήμητρας Λαοπόδη για τη στάση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου που δεν έκρυψε τον “ενθουσιασμό” του για τη μεταφορά, σχολίασε ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα μεταβούν εκεί ούτε για ψώνια, ούτε για καφέ! Άλλωστε η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων, όπως σχολίασε, δεν επιτρέπει το…ταξίδι στο Μεσολόγγι, πολλώ δε μάλλον τις αγορές!

Ακούστε τις δηλώσεις: 

Η επιστολή του Συλλόγου:

“Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την μεταφορά των γραφείων και φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου.

Μιας και αριθμούμε σαν σύλλογος πολλούς ΑΜΕΑ μικτών αναπηριών, σας πληροφορούμε ότι είμαστε ανάστατοι και δυσαρεστημένοι. Οι μεταφορές για την εξυπηρέτησή μας, σε άλλη πόλη για εμάς και τις οικογένειές μας είναι αδύνατες.

Πληθυσμιακό κριτήριο ετέθηκε; Πώς μεταφέρεται μια υπηρεσία από μια πόλη 100.00 κατοίκων σε μιαν άλλη 10.000; Όλοι οι ΑΜΕΑ έρχονται στο Αγρίνιο ώστε να εξυπηρετηθούν είτε από το Νοσοκομείο είτε στους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, αρκετά συχνά από όλη την Περιφέρεια Αιτωλ/νίας. Τώρα θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε ταξίδι και στο Μεσολόγγι για να λάβουμε την φαρμακευτική αγωγή (Φ.Υ.Κ) φάρμακα υψηλού κόστους που απευθύνονται σε ένα ευρέως φάσμα πολλών ασθενειών.

Τα μέλη μας είναι ανοσοκατασταλμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, πολυμεταγγιζόμενοι Θαλασαιμικοί, πάσχοντες από ΙΦΝΕ, κ.ά.

Επίσης πολλά μέλη μας και τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμός, σύνδρομο Down, κ.ά.χρήζουν ειδικών θεραπειών όπως λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.ά. όπου πρέπει να καταθέτουν έγγραφα έγκρισης θεραπειών. Επίσης τα έξοδα μετακίνησης των συμπασχόντων σε νοσοκομεία όπως οι νεοπλασματικοί ασθενείς που τελούν σε χημειοθεραπεία κ.τ.λ. Πρέπει να έρχονται στο Μεσολόγγι για οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Οι μετακινήσεις για εμάς και τους οικείους μας, δεν είναι εύκολες λόγω της βαρύτητας της νόσου μας και λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε. Οπότε για εμάς είναι άδικο και ψυχοφθόρο και μας βρίσκει αντίθετους η μετακίνηση των υπηρεσιών του ΠΕΔΔΥ από την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου.

Μέχρι πρότινος φάρμακα ΦΥΚ δινόταν από το φαρμακείο του νοσοκομείου ή του πρώην ΙΚΑ, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Επίσης πρόσβαση σε internet και χρήση H/Y δεν έχουν οι περισσότεροι ΑΜΕΑ. Απαντήστε μας πως θα εξυπηρετηθούμε από εδώ και στο εξής;

Με κατάθεση δικαιολογητικών μέσω φόρμας, με χορήγηση των φαρμάκων μας από ιδιωτικά φαρμακεία; Αναμένουμε και ευελπιστούμε να πράξετε τα δέοντα χωρίς να υποβαλλόμαστε σε επιπλέον ταλαιπωρίες”.

Αγρίνιο: Θα τιμηθεί στην Κυψέλη η μνήμη του αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσου Βλάχου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ