Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΔΕ για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) στο Μεσολόγγι συμμετέχοντας στην μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιουργεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΔΕ για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) στο Μεσολόγγι συμμετέχοντας στην μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιουργεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Η συγκέντρωση των ειδών που θα αποσταλούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις πληγείσες περιοχές γίνεται από την Αντιπεριφέρεια Συντονισμού και Διοίκησης.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ηθική μας συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει το παρών στην κοινή προσπάθεια των Περιφερειών της Ελλάδας, για ενεργή στήριξη και συνδρομή στους σεισμόπληκτους πολίτες των δύο χωρών.

Απευθύνω κάλεσμα στις τοπικές επιχειρήσεις, τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως κατ’ εξοχήν θεσμός που στέκει στο πλευρό του πολίτη, σπεύδει σε αυτή τη πολύ δύσκολη δοκιμασία να συντρέξει τους πολίτες δύο χωρών που ήρθαν αντιμέτωποι με μία φυσική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων.

Εκφράζουμε την οδύνη μας για όσους χάθηκαν. Οφείλουμε όμως και να βοηθήσουμε αυτούς που μένουν στις σεισμόπληκτες περιοχές, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Είμαι σίγουρος πως η Δυτική Ελλάδα θα δώσει ισχυρό παρών σε αυτή την προσπάθεια…»

Σημειώνεται πως τα είδη που θα συλλέγονται είναι τα εξής:

·         Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)

·         Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

·         Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και σκηνές

·         Είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)

·         Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

·         Εμφιαλωμένα νερά

Οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρες από 09:00 έως 14:00, στα κτίρια Διοίκησης της Περιφέρειας και συγκεκριμένα:

·         Στην Πάτρα: Πανεπιστημίου 254 (κτίριο Β- Ιντρακόμ), 26443, Πάτρα

·         Στο Μεσολόγγι: Κύπρου 30 (Διοικητήριο), 30200, Μεσολόγγι

·         Στον Πύργο: Διοικητηρίου Πύργου, Μανωλοπούλου 47

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και ψηφιακής διακυβέρνησης Τάκη Παπαδόπουλου, στα τηλέφωνα: 2613 613129 και 2613 613130.

Δήμος Μεσολογγίου: Πού συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς