ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ | Προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο | Γιάννης Ελαφρός: «Η Αριστερά, πρέπει να βλέπει προς την επανάσταση»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ | Προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο | Γιάννης Ελαφρός: «Η Αριστερά, πρέπει να βλέπει προς την επανάσταση»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ | Προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο | Γιάννης Ελαφρός: «Η Αριστερά, πρέπει να βλέπει προς την επανάσταση»

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Ελαφρό, δημοσιογράφο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και μέλος της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κ. Ελαφρός αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στην πίεση που θα δεχθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ τις επόμενες μέρες, λέγοντας πως από όσα διαφαίνονται μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς την αυτοδυναμία του, και αυτό όπως είναι λογικό θα πιέσει αρκετά τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται στα αριστερά του. Αυτό όμως, όπως τόνισε, ούτε πρέπει να μας απογοητεύει, ούτε να μας αποθαρρύνει, γιατί αμέσως μετά τις εκλογές η επαναστατική αριστερά θα πρέπει να είναι παρούσα και ισχυρή, έτσι ώστε να μπορέσει να εγγυηθεί την δυναμική και την πρωτοπορία ενός κινήματος που θα κληθεί να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων όλων των προηγούμενων χρόνων.

«Η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη και μάλιστα μέσα σε μνημονιακή, πορεία, μαζί με όλα αυτά που υπόσχεται να δώσει το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης του, αν τα δώσει, πολύ γρήγορα θα παρθούν πίσω από άλλα μέτρα. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραμείνουμε στις ευρωσυνθήκες, να παραμείνουμε στην Ε.Ε. Το χρέος παραμένει, τα ΜΜΕ παραμένουν στη θέση τους, η αστυνομία παραμένει στη θέση της. Στα ΜΑΤ θα κάνουμε απλά μια αναδιάρθρωση, είπε στο tweeter ο Τσίπρας».

Τόνισε ιδιαίτερα το σίγουρο αδιέξοδο μιας αντιμνημονιακής πολιτικής, η οποία επιχειρεί να διαχειριστεί το χρέος χωρίς να διαφαίνεται από πουθενά η πρόθεση της να προχωρήσει στην μονομερή διαγραφή του.

«Χθες ο Τσίπρας στο Αγρίνιο είπε: «εμείς θα τηρήσουμε τις θεσμικές δεσμεύσεις της χώρας, από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη(…)Δεν θα τηρήσουμε όμως τις πολιτικές δεσμεύσεις του Σαμαρά στους δανειστές για ακόμη περισσότερη λιτότητα (…) Άλλωστε, δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε, ζητάμε όμως συνθήκες αποπληρωμής που δεν οδηγούν τον λαό μας στη φτώχεια…». Ποιες είναι αυτές οι θεσμικές δεσμεύσεις που θέλει να τηρήσει; Αυτές που λένε ότι όλα τα κράτη μέλη είναι σε ευρωπαϊκή εποπτεία; Λέει ότι οι χώρες με μη βιώσιμο χρέος θα πρέπει να το μειώσουν και το έλλειμμα κάθε χρόνο να μην ξεπερνά το 1%. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει μείωση του χρέους σε 12 με 15 δις τον χρόνο, που αυτό για να επιτευχθεί, θα πρέπει σαφώς, να ακολουθηθεί το μνημόνιο! Άρα, αυτό σημαίνει μόνιμη εποπτεία. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι, επομένως, γραμμή ρήξης αυτού του ζυγού και του πλαισίου. Εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε ότι η αλλαγή αυτή θα γίνει μέσω μιας κυβέρνησης, αλλά με την ανατροπή που θα φέρει ο κόσμος. Στις 26 θα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να συγκρουστεί και θα ζητάει παράταση, θα λέει και αυτή ότι παρέλαβε καμένη γη…», είπε ο κ. Ελαφρός, αναφέροντας ότι είναι καθήκον της αριστεράς να μεγαλώνει της απαιτήσεις του κόσμου της εργασίας και σημείωσε πως από τις 26 Ιανουαρίου το ζήτημα θα είναι να υπάρχει μια ουσιαστική Αριστερά, που θα πρωτοστατήσει στους αγώνες.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ, δεν είναι ένα ακτιβιστικό κίνημα», είπε, «αλλά μια δύναμη αντεπίθεσης, αυτοπεποίθησης και ολόκληρης ελπίδας».

«Πολλοί είναι οι Συριζαίοι», σημείωσε, «που θεωρούν πως το κόμμα τους δεν θα συμβιβαστεί. Δείχνει τώρα μια διάθεση ανοχής, προκειμένου να εφαρμόσει τις πραγματικές του θέσεις, όταν όμως ανέβει στην εξουσία θα πράξει αριστερότερα. Ακόμη όμως και αυτό να ίσχυε, ο πολίτης που θα ψηφίσει δεν πρέπει να το κάνει αποκοιμισμένος και κατόπιν κοροϊδίας, αλλά προετοιμασμένος. Οι συγκρούσεις και οι ρίξεις δεν γίνονται ποτέ με πολίτες αποκοιμισμένους!»

Για την σύμπραξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ είπε: «Είναι ένα βήμα. Ξέρουμε ότι είμαστε ακόμα μικροί και αντιφατικοί, αλλά ήδη έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα. Λένε πως είμαστε ουτοπιστές, ίσως και να έχουν δίκιο. Όμως η Αριστερά, πρέπει να βλέπει προς την επανάσταση. Αριστερά δεν είναι η τέχνη του εφικτού…».

«Αυτό που φοβούνται» είπε, «είναι η ανταρσία με γιώτα (ι), και όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγει κερδισμένη την επομένη των εκλογών, αυτό σημαίνει ότι θα ακούγονται με μεγαλύτερο σεβασμό οι όποιες προτάσεις μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα αυτοδυναμίας, αφού αυτό είναι πλέον το αβέβαιο και όχι το αν θα κυβερνήσει, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Άποψή μου είναι, αν θέλει αυτοδυναμία για να εφαρμόσει πραγματικά ριζοσπαστικές αλλαγές με ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει ουσιαστικά και προς το καλύτερο τη ζωή του κόσμου, το συζητάμε. Αλλά αν έρχεσαι και εσύ να κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα της Μέρκελ, αν δεν πρόκειται να κάνεις ούτε μια μονομερή ενέργεια ποια αυτοδυναμία μου ζητάς;»

«Αν η Αριστερά, δεν “πετάει” και λίγο στα σύννεφα”, δεν είναι αριστερά» είπε καταλήγοντας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr