ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑνταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Αγρίνιο

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Αγρίνιο

Ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Χαριλάου Τρικούπη 4, Α’ όροφο
Μια πρωτοβουλία των κοινωνικών δομών του δήμου Αγρινίου και της Τράπεζας Χρόνου

Ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά στο Αγρίνιο η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Χρόνου, που ως σκοπό της έχει να τονίσει την αξία του βιβλίου, κυρίως στις παιδικές ηλικίες.

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει για ολόκληρο το καλοκαίρι, ενώ αν τα θετικά δείγματα προσέλευσης συνεχιστούν, τότε η λειτουργία της μπορεί να επεκταθεί και το φθινόπωρο.
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, μπορεί ο καθένας να ανέβει στον πρώτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη 4, όπου βρίσκεται η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, και να προμηθευτεί όποιο βιβλίο επιθυμεί, αφήνοντας ένα άλλο στη θέση του. Αν και ο κατάλογος των διαθέσιμων βιβλίων αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, εμπλουτίζεται συνεχώς. Άλλωστε η βιβλιοθήκη λειτουργεί με δωρεές, και πέρα από τα βιβλία που έχουν συγκεντρώσει οι υπεύθυνες της λειτουργίας τους, μπορεί ο καθένας να αφήσει εκεί όποιο βιβλίο δεν θέλει πλέον, για να το διαβάσει και κάποιος άλλος.
Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη δεν είναι η πρώτη πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει η Τράπεζα Χρόνου, η οποία έχει να επιδείξει ένα πλούσιο ιστορικό δράσεων. Με τη βοήθεια των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου Αγρινίου αλλά και την συμμετοχή των δημοτών της πόλης, έχει διοργανωθεί παζάρι βιβλίου, συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη και δωρίθηκαν σε παιδιά που έχουν ανάγκη, ανταλλακτικό παζάρι ρούχων, ειδών διακόσμησης και άλλων ειδών, ενώ το περασμένο Πάσχα κατασκευάστηκαν και μοιράστηκαν χειροποίητες λαμπάδες και τσουρέκια στις οικογένειες που συμμετέχουν στις κοινωνικές δομές του δήμου.
Έτσι και τώρα, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συγκεντρώνοντας βιβλία για την Βιβλιοθήκη, ξεκινώντας έτσι μια συλλογή η οποία σταδιακά εμπλουτίζεται και από άλλες δωρεές. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνες της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στην πρωτοβουλία αυτή όπως και σε άλλες ανάλογες που έχουν προηγηθεί. Ήδη οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, ενώ ξεκίνησαν και οι πρώτες ανταλλαγές βιβλίων!

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr