Άνοιξε η πλατφόρμα για μετεγγραφές προπτυχιακών φοιτητών αδελφών διακριθέντων αθλητών

Άνοιξε από σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χορήγησης μετεγγραφής https://transfer.it.minedu.gov.gr για τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.…

ypaitha

Άνοιξε από σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χορήγησης μετεγγραφής https://transfer.it.minedu.gov.gr για τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. οι οποίοι έχουν αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στην κατηγορία των διακριθέντων αθλητών.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00.

Όπως προβλέπεται στην υπ΄αριθμ. 142413/20-10-2020 Υ.Α. (Β΄4617), η συγκεκριμένη δυνατότητα δίνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. οι οποίοι έχουν αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στην κατηγορία των διακριθέντων αθλητών του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον σπουδάζουν σε Τμήματα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. τα οποία εδρεύουν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες και στις οποίες:

α) δεν διαμένουν μόνιμα οι γονείς τους,

β) τα ίδια ή οι γονείς τους δεν έχουν την πλήρη κυριότητα κατοικίας και

γ) τα ίδια ή οι γονείς τους δεν έχουν επικαρπία κατοικίας.

Επισημαίνεται ότι και τα αδέλφια-φοιτητές/αθλητές θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση αποποίησης δικαιώματος μετεγγραφής/μετακίνησης μέσα από την ίδια εφαρμογή.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Πηγή: ertnews.gr