ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑνοίγουν απογευματινά ιατρεία – Ξεπέρασε το τρίμηνο η αναμονή στα ιατρεία της Ορθοπαιδικής

Ανοίγουν απογευματινά ιατρεία – Ξεπέρασε το τρίμηνο η αναμονή στα ιατρεία της Ορθοπαιδικής

Ανοίγουν απογευματινά ιατρεία – Ξεπέρασε το τρίμηνο η αναμονή στα ιατρεία της Ορθοπαιδικής

Ξεπέρασε το τρίμηνο η αναμονή στα ιατρεία της Ορθοπαιδικής όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία ανοίγουν απογευματινά ιατρεία. Απαραίτητο για να αποσυμφορηθεί ο συνωστισμός.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Απόφαση να επεκταθεί και το απόγευμα η λειτουργία των εξωτερικών ορθοπαιδικών ιατρείων πήρε προ ημερών το ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, καθώς πλέον τα ραντεβού για εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Ορθοπαιδικής Κλινικής δίνονται για μετά από τρεις μήνες και περισσότερο…

Λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών που επισκέπτονται τα πρωινά ορθοπαιδικά τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αγρινίου (είτε ως προγραμματισμένες επισκέψεις, είτε ως επανέλεγχοι περιστατικών που έχουν παραπεμφθεί από τα Επείγοντα, είτε ως επανέλεγχοι χειρουργημένων ασθενών) και με δεδομένο ότι απαιτείται όχι μία αλλά αρκετές επισκέψεις για να διεκπεραιωθεί ένα ορθοπαιδικό περιστατικό, παρατηρείται αυξημένος συνωστισμός στα πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Ορθοπεδικής Κλινικής.

Η αναμονή να έχει ξεπεράσει πλέον το τρίμηνο και η όλη κατάσταση δημιουργεί ένταση στους χώρους αναμονής, καθώς αρκετοί ασθενείς έρχονται χωρίς ραντεβού, μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Έτσι αποφασίστηκε να λειτουργήσει απογευματινό ορθοπαιδικό ιατρείο στο νοσοκομείο Αγρινίου για δύο ημέρες την εβδομάδα, με το σχεδιασμό να προβλέπει τα απογευματινά ιατρεία να γίνονται τις ίδιες μέρες με τα πρωινά τακτικά ιατρεία, δηλαδή Τρίτη και Πέμπτη, και από τους ίδιους γιατρούς των πρωινών ιατρείων, που φυσικά δεν θα εφημερεύουν.

Τα απογευματινά ορθοπαιδικά ιατρεία αποφασίστηκε να λειτουργούν από τις 16:00 το απόγευμα έως τις 19:20 κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με μέγιστο 10 ραντεβού ανά γιατρό κάθε 20 λεπτά. Τα ραντεβού θα αφορούν ιατρική κλινική εξέταση και συνταγογράφηση, χωρίς τη δυνατότητα παρακλινικών εξετάσεων (αιματολογικών και απεικονιστικών), ενώ δεν θα διενεργούνται χειρουργικές πράξεις ημερήσιας νοσηλείας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Σε καταστολή ο 16χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Μακρυνεία – Σταθερή η κατάστασή του σε ΜΕΘ των Ιωαννίνων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ