ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΆνοιγμα σχολείων με σχεδόν 300 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Άνοιγμα σχολείων με σχεδόν 300 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Άνοιγμα σχολείων με σχεδόν 300 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Άνοιγμα σχολείων με σχεδόν 300 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Μεγαλύτερη διασπορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με προσλήψεις απαντά το Υπουργείο στο «τσουνάμι» κρουσμάτων 

Μετά τα 15.000 θετικά self test που εντοπίστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, χθες ήρθαν να προστεθούν άλλα 9.700 θετικά (1.000 μεταξύ των καθηγητών) όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δηλαδή μιλάμε για έναν αριθμό που ξεπερνά τις 25.000 σε δύο σχολικές ημέρες. Αν και απομένει να διαπιστωθεί πόσα από αυτά θα επιβεβαιωθούν με rapid test, ο αριθμός είναι ήδη πολύ μεγάλος.

Σύμφωνα και με εκτιμήσεις των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί που είναι σε καραντίνα το πρώτο διήμερο λειτουργίας των σχολείων  ξεπέρασαν τους 7.800 (είτε… φρέσκοι, είτε ήδη νοσήσαντες που παραμένουν σε καραντίνα)!

Παρόλα αυτά, στην Κυβέρνηση επαναλαμβάνουν  ότι «αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί. Χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατομμύρια τεστ».

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είναι αναμενόμενο η επιστροφή στο σχολείο έφερε και την «αποκάλυψη» κρουσμάτων. Νόσησαν τόσο μαθητές, όσο και εκπαιδευτικοί, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Οι νοσούντες εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται στο 2% του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών στο νομό. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντοπίστηκαν 183 θετικοί στον ιό μαθητές και 36 εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ημέρα, με την επανεκκίνηση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή Αριστείδη Λουκόπουλο, εντοπίστηκαν 50 θετικοί στον ιό μαθητές και 13 εκπαιδευτικοί (της Πρωτοβάθμιας)!

«Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε 183 μαθητές με covid-19 και 36 εκπαιδευτικούς. Τα κρούσματα αυτά διεγνώσθησαν σε 133 τμήματα σε όλο το νομό.

Να επισημάνουμε πως ο αριθμός αυτός δεν είναι ασφαλής αριθμός, γιατί λ.χ. οι 36 νοσούντες εκπαιδευτικοί από το σύνολο των 1.716 εκπαιδευτικών του νομού, μαζί με τους αναπληρωτές, μπορεί να είναι αρνητικοί στον ιό κάνοντας μοριακό τεστ.

Οι αριθμοί αυτοί πάντα είναι μεταβαλλόμενοι. Έχουμε αποθέματα στα self test, ενώ την Τρίτη παραλάβαμε ακόμη 2.000 τεστ, τα οποία θα διοχετευτούν στα σχολεία όλου του νομού.

Εφαρμόζεται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την υγεία όλων μας. Σχετικά με τις προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο από την πλευρά της η Δευτεροβάθμιας ήδη έχει δώσει τα κενά που υπάρχουν και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το ζήτημα των κενών από του covid -19.

Το ότι κατά την επανεκκίνηση των σχολείων βρέθηκαν 36 θετικοί εκπαιδευτικοί δεν σημαίνει πως υπάρχουν ήδη 36 κενά, αυτό θα το γνωρίζουμε στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης.

Με 5.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών απαντά το Υπουργείο

Την πρόσληψη 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Παιδείας

Την άμεση πλήρωση των κενών που έχει προκαλέσει η απουσία χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις θέσεις εργασίας τους αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως «προχωρούμε άμεσα σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί)».

Οι συμβάσεις θα έχουν ισχύ έως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού.

Μέχρι χθες το πρωί, μάλιστα, είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα των 891 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, καθώς και τα ονόματα των 317 Ψυχολόγων/ Κοινωνικών Λειτουργών με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους (συνολικά δηλαδή 1208 αναπληρωτές).

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Γ. Βαρεμένος: Σε 1,5 έως 2 χρόνια η αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr