ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΆνοιγμα σχολείων: Όλα δείχνουν πως μεταφέρεται στις 14 Σεπτεμβρίου

Άνοιγμα σχολείων: Όλα δείχνουν πως μεταφέρεται στις 14 Σεπτεμβρίου

Άνοιγμα σχολείων: Όλα δείχνουν πως μεταφέρεται στις 14 Σεπτεμβρίου

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων

Η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η μεχρι τώρα προγραμματισμένη έναρξη έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου φαίνεται ωστόσο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα πως δεν είναι εφικτή.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, εξετάζεται το ενδεχόενο παράτασης κατά μία εβδομάδα, έως τις 14 Σεπτέμβριου. Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Όπως ανέφερε το Mega η πρόταση που υπερισχύει είναι να ανοίξουν την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 14 του Σεπτεμβρίου και οι τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια .

Στο τραπέζι υπήρξαν προτάσεις για άνοιγμα αρχικά των δημοτικών σχολείων, με τα γυμνάσια και τα λύκεια να παίρνουν σκυτάλη μια εβδομάδα αργότερα . Ένα σενάριο που επεξεργάστηκε κυβέρνηση και επιδημιολόγοι ήταν να υπάρξουν δυο βάρδιες μαθητών πρωινή και απογευματινή ,ωστόσο η εισήγηση των λοιμοξιολογων ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.

thebest.gr

Σύλληψη στο Μεσολόγγι για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr