ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝ. Γκρίζης: «Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συνέβαινε στο κολυμβητήριο»

Ν. Γκρίζης: «Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συνέβαινε στο κολυμβητήριο»

Ν. Γκρίζης: «Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συνέβαινε στο κολυμβητήριο»

Συνέντευξη του αρμόδιου αντιδημάρχου στη «Σ»

Ανοίγει τη Δευτέρα το κολυμβητήριο

Ν. Γκρίζης: «Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συνέβαινε στο κολυμβητήριο»

 

Όπως είχε συζητηθεί και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και έγινε γνωστό σε προηγούμενη έκδοση της εφημερίδας «Σ», το κολυμβητήριο του ΔΑΚ στο Αγρίνιο θα ανοίξει άμεσα, έπειτα από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γκρίζη, το κολυμβητήριο του ΔΑΚ θα είναι έτοιμο και θα αρχίσει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, μία μέρα δηλαδή μετά τις εκλογές για να υποδεχτεί τους δημότες που θέλουν να αθληθούν σε αυτό. Μάλιστα εκτός από τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο, θα ξεκινήσει και τμήμα ενηλίκων του δήμου Αγρινίου που θα χρησιμοποιεί την πισίνα διαφορετικές ώρες σε σχέση με τους ανήλικους αθλητές των συλλόγων.

Ο κ. Γκρίζης μίλησε στην εφημερίδα «Σ» για τα παράπονα των τελευταίων ημερών με αφορμή το θέμα του κολυμβητηρίου και στόχο τον υπεύθυνο του ΔΑΚ κ. Μουρτζιάπη:

«Ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένα γιατί ήταν κλειστός ένας χώρος που υπάρχει για να αθλούνται οι δημότες.
Δεν ξέρω όμως αν γνωρίζουν αυτοί που διαμαρτύρονται πως όταν αναλάβαμε εμείς ως δημοτική αρχή από 1η Σεπτεμβρίου και είδαμε το χώρο, διαπιστώσαμε πως υπήρχαν πάρα πολλές ελλείψεις. Τουλάχιστον όσον αφορά τις εγκαταστάσεις.

Ως δήμος Αγρινίου έχουμε τοποθετήσει ανθρώπους με γνώσεις στις αντίστοιχες ειδικότητες. Για παράδειγμα χημικό μηχανικό του δήμου και τεχνικό ασφαλείας για το κολυμβητήριο, πράγμα που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Το αν είναι δικαιολογημένα ή όχι τα παράπονα δεν θα το πω εγώ. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συνέβαινε στο κολυμβητήριο. Εγώ θα πω μόνο ότι και ο υπεύθυνος, αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στο στάδιο είναι ήρωες. Με ότι αυτό σημαίνει…

Όταν λειτουργείς έναν αθλητικό χώρο 67 στρεμμάτων με τόσες εγκαταστάσεις και το προσωπικό είναι πριν τη δική μας ανάληψη των καθηκόντων μόνο έξι άτομα και πλέον αυτοί έγιναν οκτώ με την προσθήκη δύο φυλάκων στο χώρο, καταλαβαίνεται γιατί τους χαρακτηρίζω ήρωες.

Μπορώ να ακούσω και να διαβάσω τα πάντα, δεν μπορώ να τα υιοθετήσω όμως. Από εκεί και πέρα έχουν τοποθετηθεί οι αρμόδιοι υπάλληλοι, έτσι ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για την έκδοση της άδειας, αλλά και για την ουσιαστική λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Έχουμε επιτεθεί όλοι σε έναν άνθρωπο ο οποίος κατά την άποψή μου λειτουργούσε το κολυμβητήριο κακώς, από την άποψη ότι ανέλαβε τη λειτουργία του με τα προβλήματα που διέθετε».

Επίσης τόνισε τα προβλήματα και τις ελλείψεις του κολυμβητηρίου:

«Το βασικότερο πρόβλημα που υπήρχε στο Κολυμβητήριο και υπάρχει και σε άλλες εγκαταστάσεις του δήμου, ήταν ότι δεν είχε αδειοδότηση. Δεν είχε δηλαδή άδεια λειτουργίας.

Υπήρχε μία παράταση από το κράτος μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 για να αδειοδοτηθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το κολυμβητήριο δεν είχε αδειοδοτηθεί μέχρι τότε. Στη συνέχεια δόθηκε νέα παράταση από το Υπουργείο Αθλητισμού για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015.

Εμείς σαν δημοτική αρχή ξεκινήσαμε αμέσως τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η άδεια και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε κάποιες παρεμβάσεις μέσα στο χώρο, έτσι ώστε να αποτελέσουν πρόκριμα για την έκδοση της άδειας και φυσικά για να μπορούν να αθλούνται οι δημότες με όλους τους κανόνες τις υγιεινής και της ασφάλειας.

Ενδεικτικά, όταν αναλάβαμε δεν υπήρχε σύστημα απολύμανσης και χλωρίωσης του νερού που είναι το βασικότερο για το κολυμβητήριο. Επίσης δεν υπήρχαν συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ έλλειψη υπήρχε και στις εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων που δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο, αλλά και την αδειοδότηση του κολυμβητηρίου:

«Κάποια στιγμή κλήθηκε η αρμόδια επιτροπή από την περιφέρεια για να εκδώσουμε την άδεια λειτουργίας, έκανε αυτοψία στο χώρο και μας συνέστησε πάρα πολλές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να μπορέσουμε να αδειοδοτηθούμε. Αυτές οι παρεμβάσεις έχουν γίνει όλες. Η τελευταία μάλιστα ήταν η προσθήκη του αυτόματου συστήματος απολύμανσης και χλωρίωσης του νερού, το οποίο σημαίνει ότι η πισίνα θα λειτουργεί με τις τελευταίες προδιαγραφές που προβλέπονται για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η χλωρίωση του νερού γινόταν δια χειρός τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον θα υπάρχει ένα μηχάνημα το οποίο θα τροφοδοτεί την πισίνα με υγρό χλώριο και η απολύμανση θα γίνεται αυτόματα, που είναι και το ουσιαστικότερο για την άθληση των δημοτών στην πισίνα.

Τέλος, στάθηκε στην πρόταση του δήμου για ένταξη κάποιων εγκαταστάσεων σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης:

«Προβλήματα θα υπάρχουν και τώρα. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάναμε τις παρεμβάσεις θα φτάσουμε το τέλειο. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, όμως με όλα όσα έχουμε κάνει τα έχουμε ελαχιστοποιήσει.

Αν εγκριθεί η πρόταση του δήμου Αγρινίου για την ένταξη του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης, στο οποίο έχει προκριθεί μαζί με άλλες 18 από τις συνολικά 65 προτάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, τότε θα πρόκειται για μία μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και θα μπορέσουν να γίνουν περισσότερες παρεμβάσεις στο χώρο. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν δεν θα φύγουν για άλλες δράσεις, αλλά θα μείνουν για το ΔΑΚ».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr