ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΑνοιχτή προπόνηση διαμαρτυρίας του «Gruppo Victorum» στο Αγρίνιο – Η πρόταση για άμεση επαναλειτουργία των Σχολών!

Ανοιχτή προπόνηση διαμαρτυρίας του «Gruppo Victorum» στο Αγρίνιο – Η πρόταση για άμεση επαναλειτουργία των Σχολών!

Ανοιχτή προπόνηση διαμαρτυρίας του «Gruppo Victorum» στο Αγρίνιο – Η πρόταση για άμεση επαναλειτουργία των Σχολών!

Το αθλητικό σωματείο διάδοσης μαχητικών αθλημάτων ‘Gruppo Victorum’, πραγματοποίησε την Κυριακή ανοιχτή προπόνηση στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας με στόχο να τονίσει την οδυνηρή θέση στην οποία έχουν βρεθεί Σχολές και Σύλλογοι από το 7μηνο λουκέτο λόγω πανδημίας, καθώς και να προτείνει τρόπο άμεσης επαναλειτουργίας βασισμένη σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής: Την Κυριακή 14 Φεβρουαριου 2021 και ώρα 17:00 πραγματοποιήσαμε εξωτερική προπόνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στο Αγρίνιο, επονομαζόμενη και ως πλατεία ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ.

Ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη διότι εκτός από την ονομασία που παραπέμπει σε ελευθερία, περιμετρικά βρίσκονται τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων , οι ιθύνοντες των οποίων θέλαμε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πως εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας (ή περιορισμού ανάλογα με την οπτική του καθενός), που έχουν επιβληθεί, δυνάμεθα να προπονηθουμε κανονικά, με ασφάλεια και χωρίς κανένα κίνδυνο μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν συνταχθεί από τους λοιμωξιολόγους.

Βρισκόμαστε ήδη στον 7ο(έβδομο) μήνα απαγόρευσης της λειτουργίας μας, με ένα μικρό άνοιγμα τους καλοκαιρινούς μήνες, με πολύ αυστηρούς περιορισμούς, τους οποιους ενώ τηρησαμε απαρέγκλιτα, ανταμοιφθηκαμε με ένα ακόμα κλείσιμο, την ώρα που παρακολουθούμε συνωστισμενους και στοιβαγμενους σε μέσα μαζικής μεταφοράς και καταστήματα χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ούτε κατ’ελαχιστο σε σχέση με τα επιβληθέντα στις σχολές μας.

Αλγεινή εντύπωση επίσης μας προκαλούν οι επιλεκτικοί περιορισμοί στο χώρο του αθλητισμού, όπως για παράδειγμα η κανονική διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων σε αθλήματα επαφής, ή η πραγματοποίηση προπονήσεων και αγώνων πχ στην Α1, ενώ η απαγόρευση τους στην Α2. Τελικά τι ισχύει? Σε κλειστούς χώρους άθλησης υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού? Εάν ναι, γιατί αυτή η επιλεκτικότητα σε αθλήματα επαφής? Εάν όχι, γιατί κάποιοι χώροι και κάποια αθλήματα επιτρέπεται να λειτουργούν ενώ κάποια άλλα όχι?

Αυτά είναι εύλογα ερωτήματα που δεν έχουν καμμία σχέση με θεωρίες συνομωσίας που μόνο κακό προκαλούν αλλά με την πραγματικότητα που βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας.

Ενημερώνουμε τους αρμόδιους πως υπάρχει πληθώρα προπονητικων μεθοδολογιων στο χώρο του μαχητικού αθλητισμού ΧΩΡΊΣ επαφή μεταξύ των ασκούμενων και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που καθιστούν εφικτή τη λειτουργία μας χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κανενός, όπως σκιαμαχία , σάκοι, επιτοιχιοι και επιδαπέδιοι στόχοι, speedbags κ.α εν αντιθέσει με προπονήσεις και αγώνες άλλων αθλημάτων που πραγματοποιούνται κανονικά, προυποθετοντας επαφή!! (σκριν, ριμπάουντ κ.α)

Ο αθλητισμός είναι υγεία. Προτείνουμε τρόπους προπόνησης που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Λειτουργία των αθλητικών χώρων με μέτρα αποτροπής της διασποράς του ιού. Ζητάμε να μην αισθανόμαστε παράνομοι που αναπνέουμε, που υπάρχουμε, που δημιουργούμε. Δεν είμαστε η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είθε όμως το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και αυτές. Οι αρμόδιοι πρέπει να ενημερωθούν για τις μεθόδους προπόνησης με πλήρη ασφάλεια διότι ο αθλητισμός πεθαίνει. Και μαζί με αυτόν, αυτοί που τον καλλιεργούμε”.

Πρώτη μέρα εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Θέρμου (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr