ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑνοιχτά τα καταστήματα το Σάββατο στο Αγρίνιο σε μεγάλο ποσοστό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ανοιχτά τα καταστήματα το Σάββατο στο Αγρίνιο σε μεγάλο ποσοστό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ανοιχτά τα καταστήματα το Σάββατο στο Αγρίνιο σε μεγάλο ποσοστό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Όλο και περισσότερα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν τα Σάββατα του Καλοκαιριού. Φέτος μάλιστα, όπως τόνισαν στη «Σ» οι ίδιοι οι επαγγελματίες: «όλο και περισσότερα εμπορικά ανοίγουν το Σάββατο» συμπληρώνοντας πως: «το Σάββατο είναι χαλαρά τα πράγματα και ο κόσμος έρχεται ψωνίζει και φεύγει για το σπίτι του, το χωριό του ή και το μπάνιο του και είναι ευχαριστημένος».

Ο Σπύρος Μπερερής δήλωσε: « είναι σωστό να ανοίγουν τα εμπορικά το Σάββατο. Ο κόσμος παραπονιέται ότι είμαστε κλειστά, δεν παραπονιέται για το ότι ανοίγουν καταστήματα το Σάββατο και βλέπω ότι το ποσοστό των καταστημάτων που ανοίγουν το Σάββατο είναι μεγάλο, δεν πρέπει να αφήνουμε να είναι «νεκρή» η αγορά, όταν υπάρχουν και τέτοιες συνθήκες».

Ο Παναγιώτης Μπεσίνης πρ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Ο Παναγιώτης Μπεσίνης πρ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε: «στον κλάδο του ενδύματος και του υποδήματος η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων είναι ανοιχτά. Σε κάποιους άλλους κλάδους του εμπορίου που δεν έχουν εποχικό ενδιαφέρον πιθανότατα το ποσοστό να είναι μικρότερο αυτών που επιλέγουν να ανοίξουν και μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που επιλέγουν να κλείσουν. Στο κλάδο που δραστηριοποιούμαστε θεωρώ πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνεκτιμώντας διαφόρους λόγους και όχι μόνο το οικονομικό, το Σάββατο παραμένει ανοιχτό. Οφείλαμε ως κλάδος να δώσουμε ένα στίγμα στην αγορά και την κοινωνία, ότι για 999 λόγους και τον τελευταίο τον οικονομικό φέτος η αγορά έπρεπε τα Σάββατα να είναι ανοιχτή. Δεν έπρεπε να μπούμε στην διαδικασία συζήτησης για το φετινό πενθήμερο. Στο εξής επειδή ο κάθε συνάδελφος έχει  την προσωπική του αγωνία και κάνει τον προσωπικό του αγώνα κρίνει μετράει και λαμβάνει την δική του απόφαση και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό».

Ο Γιώργος Καμμένος

Ο Γιώργος Καμμένος ανέφερε: «πλέον ανοίγουν όλο και περισσότερα εμπορικά καταστήματα τα Σάββατο. Φέτος θεωρώ πως η αγορά της πόλης έπρεπε να ανοίξει, ήταν λάθος να κλείσει. Οι ανάγκες του κόσμου δεν τελειώνουν, το ωράριο είναι ελεύθερο, επιλέγει ο κάθε έμπορος τι θέλει να κάνει χωρίς να υπάρχουν προστριβές μεταξύ μας. Εγώ είμαι της άποψης πως η αγορά δεν πρέπει να κλείνει. Είναι πολλά καταστήματα ανοιχτά και με τις πολυεθνικές που έχουν έρθει στο Αγρίνιο σιγά – σιγά θα οδηγηθούμε σε ένα άνοιγμα της αγορά της πόλης. Ο κόσμος βλέπει θετικά το άνοιγμα των εμπορικών, κάποιοι  δεν προλαβαίνουν μέσα στην εβδομάδα, κάποιοι άλλοι έρχονται επισκέπτες και θέλουν να ψωνίσουν και είναι γεγονός ότι οι ανάγκες δεν τελειώνουν και όταν είσαι ανοιχτός πάντα κάτι θα πάρεις από το τίποτε που θα εισπράξεις αν είσαι κλειστός».

Σύλληψη στο Μεσολόγγι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr