Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στείλαμε mail σε λίστες αποδεκτών που έχουμε νόμιμα (βίντεο)

Δεκάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό καταγγέλλουν πως έλαβαν προεκλογικά διαφημιστικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από την ευρωβουλευτή ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να…

asimakopoulou

Δεκάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό καταγγέλλουν πως έλαβαν προεκλογικά διαφημιστικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από την ευρωβουλευτή ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι τα στοιχεία τους. Το θέμα έγινε γνωστό μέσα από τα social media, με τους πολίτες να σημειώνουν πως ποτέ δεν έδωσαν συγκατάθεση για να λάβουν διαφημιστικά μηνύματα το email τους.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

«Είμαι ευρωβουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες».

«Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως».

Για το πως έφτασαν στα χέρια της τα στοιχεία αυτά εξήγησε:

«Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει «Εγγραφή». Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ».

«Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργείας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως. Αυτές τις ημέρες υφίσταμαι ένα απίστευτο bullying», κατέληξε η ευρωβουλευτής.