Άννα Κουτσαφτίκη: “Η πίστη με έχει σώσει από την κατάθλιψη και την ματαιότητα”

Την Άννα Κουτσαφτίκη φιλοξένησαν η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, το πρωινό του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» της ΕΡΤ. Μέσα…

koutsaftiki78

Την Άννα Κουτσαφτίκη φιλοξένησαν η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, το πρωινό του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η γοητευτική ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για την δύναμη που εισπράττει καθημερινά από την πίστη της και τις περιόδους άγχους και κατάθλιψης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Άννα Κουτσαφτίκη εξομολογήθηκε πως «η πίστη με έχει σώσει από την κατάθλιψη, από την ματαιότητα. Δεν αισθάνομαι δηλαδή το αίσθημα της ματαιότητας γιατί ζω, δεν φοβάμαι τόσο πολύ τον θάνατο γιατί θεωρώ ότι  υπάρχει μια συνέχεια μετά για μένα και για τους δικούς μου ανθρώπους και αυτό με ανακουφίζει πάρα πολύ. Από πάρα πολλά πράγματα, δίνει νόημα στη ζωή μου».

«Φυσικά έχω περάσει περιόδους άγχους και κατάθλιψης. Είναι μέσα στη διαδικασία, δεν γίνεται αλλιώς. Είναι και ένα μονοπάτι που επιτρέπει ο Θεός να το περάσουμε για να καταλάβουμε πέντε πράγματα για εμάς, για να διορθώσουμε και να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε. Αλλιώς, άμα δεν γίνει μέσα από επώδυνες διαδικασίες, δεν γίνεται, δεν θα συμβεί. Φυσικά και έχω απευθυνθεί σε φυσικοθεραπευτή και έχω δει πάρα πολλά καλά, δεν ακυρώνει το ένα το άλλο».

«Είμαι ο άνθρωπος που θα μαστιγώσω για κάτι τον εαυτό μου, παλιά το έκανα πολύ περισσότερο. Μετά την ψυχοθεραπεία όμως σταμάτησα να το κάνω τόσο πολύ. Η ψυχοθεραπεία, μαζί με τον πνευματικό μου και τη δουλειά που κάνω, με βοήθησαν πολύ να καταλάβω ποια είμαι πραγματικά γιατί ο στόχος της ζωής μου, όσο μεγαλώνω, είναι να αποτινάξω τις ταμπέλες που μας έχουν φορέσει από τη μικρή μας ηλικία είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα» πρόσθεσε, επίσης, η Άννα Κουτσαφτίκη στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Πηγή: zappit.gr