ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑνησυχία για τα κρούσματα στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας – Κλείνουν σχολεία

Ανησυχία για τα κρούσματα στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας – Κλείνουν σχολεία

Ανησυχία για τα κρούσματα στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας – Κλείνουν σχολεία

Φόβος πως η διάδοση του ιού έφτασε στα σπίτια μολύνοντας γονείς και παππούδες – Πώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 65

Εστία σοβαρής ανησυχίας έχει ανοίξει η διασπορά κορωνοϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αφότου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα.

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου, όταν μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική κορωνοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι, αφού ο κορωνοϊός μέσω των παιδιών μπήκε στα σπίτια, μολύνοντας γονείς και παππούδες. Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και η αγωνία για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη.

Έτσι, επειδή στο συγκεκριμένο νηπιοτροφείο φιλοξενούνται παιδιά τα οποία στη συνέχεια πηγαίνουν σε σχολεία του δήμου Καλλιθέας, αποφασίστηκε να κλείσουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο. Όλα τα παιδιά πάντως είναι ασυμπτωματικά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όπως τονίζουν πηγές η περιοχή είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο καθώς η διασπορά έχει ξεκινήσει και θυμίζει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και οι αρμόδιες πηγές δεν επιθυμούν να δουν άλλη μία περιοχή να «κοκκινίζει». Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διενεργηθούν έλεγχοι στην περιοχή ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται.

Πηγή:protothema.gr

Πάτρα: Πανικός χθες βράδυ από δεκάδες κρούσματα στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” – Έκλεισε κλινική για απολύμανση – Ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr