ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑνήλικοι, ανάμεσά τους 11χρονος, συμμετείχαν στις κλοπές σε Μεσολόγγι και Κρυονέρι – Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Ανήλικοι, ανάμεσά τους 11χρονος, συμμετείχαν στις κλοπές σε Μεσολόγγι και Κρυονέρι – Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Ανήλικοι, ανάμεσά τους 11χρονος, συμμετείχαν στις κλοπές σε Μεσολόγγι και Κρυονέρι – Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνιάσθηκαν πέντε υποθέσεις κλοπών σε Μεσολόγγι και Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας και αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων που άνοιγαν αυτοκίνητα ή εισέβαλαν σε χώρους δρώντας με…επαγγελματικό τρόπο. 

Η σχετική έρευνα έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.

Οι περιπτώσεις 

1. Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού, ο οποίος στις 10/5/2019 στο Μεσολόγγι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, διέρρηξαν νηπιαγωγείο και αφαίρεσαν μια κεντρική μονάδα υπολογιστή και συσκευές εικόνας και ήχου.

2. Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 14χρονου ημεδαπού, ο οποίος στις 12/08/2019, στο Μεσολόγγι, παραβίασε θύρα σταθμευμένου οχήματος και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο και πέντε πακέτα τσιγάρων.

3. Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοi στις 18/10/2019, στο Μεσολόγγι, παραβίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι, 30 ευρώ και την εμπρόσθια πλευρά του cd-player.

4. Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ανήλικων ημεδαπών ηλικίας 11, 14 και 15 ετών, οι οποίοi στις 9/02/2021, στο Μεσολόγγι, παραβίασαν σταθμευμένο ιδιωτικής χρήσης φορτηγό και αφαίρεσαν τις μπαταρίες του.

5. Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, από τους οποίους οι δύο είναι ανήλικοι ηλικίας 16 ετών, αμφότεροι, διότι στις 27/09/2021, στο Κρυονέρι, με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν, από εξοχική οικία ημεδαπής, (2.500€), δύο ρολόγια χειρός, ενδύματα και υποδήματα.

6. Ένας από τους δράστες της τελευταίας υπόθεσης κλοπής εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει την 25-9-2021 στην Πάτρα, από την κάτοχό του.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Περνάει το «τεστ» η Πυροσβεστική: Οι λιγότερες καμένες εκτάσεις της τετραετίας στην αντιπυρική περίοδο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr