ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑνοίγει το «Άνεσις» Στις 16 Οκτωβρίου

Ανοίγει το «Άνεσις» Στις 16 Οκτωβρίου

Με ταινίες πρώτης προβολής και με ασφάλεια σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές ο «Άνεσις» πλέον

 

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας και αυτόματης πυρόσβεσης που έλειπαν για πολλά χρόνια από τον κινηματογράφο «Άνεσις»

 

Επίσκεψη στον κινηματογράφο «Άνεσις» πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου για να επιβλέψει την εξέλιξη των έργων που γίνονται κυρίως για την πυρανίχνευση, πυρασφάλεια και αυτόματης πυρόσβεσης.

Στις 16 Οκτωβρίου ο δημοτικός κινηματογράφος «Άνεσις» θα είναι πανέτοιμος με ταινίες πρώτης προβολής. Παράλληλα και φέτος θα λειτουργήσει το παιδικό τμήμα με τις ταινίες τέχνης για παιδιά και νέους, ενώ δρομολογήθηκε και η λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης που θα λειτουργήσει στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Ο κινηματογράφος «Άνεσις» είναι από τους πρώτους κινηματογράφους σε προσέλευση κοινού μεταξύ όλων των περιφερειακών κινηματογράφων της χώρας και γι’ αυτό υπάρχει η δυνατότητα, μέσω των εταιριών, να προβάλλονται ταινίες πρώτης προβολής.

Ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε: «Κατά τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου διαπίστωσα ότι ο δημοτικός κινηματογράφος «Άνεσις» δεν είχε αδειοδότηση και δεν είχε πυρασφάλεια. Το κλείσιμο του κινηματογράφου ήταν μια απόφαση πολύ δύσκολη γιατί ο χρόνος έτρεχε ως προς τις συμβάσεις που έχει η ΚΕΔΑ, που ανήκει ο «Άνεσις», με τις κινηματογραφικές εταιρίες για τις ταινίες που θα προβάλλονται το χειμώνα στο χώρο αυτό. Παρ’ όλα αυτά, θεώρησα επιβεβλημένη την απόφασή μου να σταματήσω προσωρινά την λειτουργία του προκειμένου να γίνει η μελέτη πυρασφάλειας, που έγινε και εγκρίθηκε από την Πυροσβεστική και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που προβλέπονταν στην μελέτη. Κατασκευάζεται το σύστημα πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας και αυτόματης πυρόσβεσης με sprigler και δικό του υδροδοτικό σύστημα, έτσι ώστε να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς είναι χώρος συνάθροισης κοινού, και κυρίως χώρος που έρχονται μικρά παιδιά. Θεωρώ ότι θα είμαστε μέσα στους χρόνους και δεν θα αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα ενώ πλέον θα έχουμε έναν ασφαλή κινηματογράφο – κινηματοθέατρο. Η αδειοδότηση είχε λήξει εδώ και πολύ καιρό, αλλά το θέμα είναι ότι υπήρξαν και οχλήσεις για το θέμα της πυρασφάλειας. Σημασία έχει η ουσία του θέματος που είναι αν αυτός ο χώρος έχει βασικές προδιαγραφές ασφαλείας. Το κτήριο έχει και άλλα προβλήματα όπως υγρασίας και υγρομόνωσης στη σκεπή του. Ταυτόχρονα φτιάχνεται μια κατασκευή όπου θα τοποθετηθεί ο νέος προτζέκτορας που έχει προμηθευτεί ο δήμος Αγρινίου για την προβολή των ταινιών και έπρεπε να μπει για πρώτη φορά στο «Άνεσις» και σε 10 μέρες θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε».

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr