ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΑνοίγει κι άλλο θέμα

Ανοίγει κι άλλο θέμα

Οι συνεχόμενες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από ομάδες της Α΄Κατηγορίας  έφεραν την – έστω και καθυστερημένη – αντίδραση της Ένωσης, η οποία μάλλον ανοίγει θέματα παρά συμβάλει να κλείσουν τα υπάρχοντα. Η ΕΠΣ αποφάσισε να τιμωρήσει τον πρόεδρο της Φλόγας Παλαιομάνινας, για την πρόσφατη ανακοίνωσή του, με 300 ευρώ πρόστιμο και την υποχρέωσή του να ανακαλέσει στις επόμενες δέκα ημέρες. Βέβαια αν η ΕΠΣ αποφάσισε πως ο ενδεδειγμένος τρόπος να παύσουν τα όσα συμβαίνουν και «καταγγέλλονται» το τελευταίο διάστημα, είναι αυτός της τιμωρίας όσων διαμαρτύρονται, πρέπει να γίνει αρχικά σεβαστό και στο μέλλον να κριθούν (βραχυπρόθεσμα  και μακροπρόθεσμα) οι συνέπειες αυτής της απόφασης.

Ωστόσο ο  τρόπος λήψης της απόφασης τιμωρίας του Χ. Κουτσομπίνα, όχι μόνο δεν μπορεί να πείσει για την ισονομία από την πλευρά της διαιτησίας, αλλά δημιουργεί την  αίσθηση απουσίας  της ισονομίας και από την Ένωση προς τις ομάδες. Διότι προηγήθηκαν άλλες ανακοινώσεις πολύ πιο «αιχμηρές», με πολύ πιο «σκληρές» λέξεις και εκφράσεις, χωρίς να επιδειχθεί η ανάλογη ευαισθησία και αυστηρότητα, καθώς δεν υπήρξε τιμωρία. Όταν, δε, συμβαίνει οι ομάδες που την «γλίτωσαν» να λογίζονται σ’ αυτές που υποστήριξαν την παράταξη Παπαχρήστου στις πρόσφατες εκλογές, ενώ η Φλόγα Παλαιομάνινας στην άλλη παράταξη, η τιμωρία που επιβλήθηκε πιθανότατα να ρίξει «λάδι στη φωτιά».

Από τη πλευρά Κουτσομπίνα, όπως διαρρέεται, δεν υπάρχει πρόθεση να ανακαλέσει τα όσα υποστήριξε στην ανακοίνωση. Εκείνο που εξετάζουν είναι το ενδεχόμενο να την «πληρώσει» η ομάδα εάν ο πρόεδρός της δεν συμμορφωθεί στην απαίτηση της ΕΠΣ. Σε περίπτωση που ο Χ. Κουτσομπίνας βεβαιωθεί πως δεν κινδυνεύει η ομάδα του με αφαίρεση βαθμών, δεν δείχνει διάθεση να ανακαλέσει, αλλά να δημοσιοποιήσει ακόμα περισσότερα πράγματα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr