ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑνεξάρτητη αλλά ψήφισε «Όχι» η Νίκη Φούντα

Ανεξάρτητη αλλά ψήφισε «Όχι» η Νίκη Φούντα

168 «Ναι» συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα

Ανεξάρτητη αλλά ψήφισε «Όχι»

Η Νίκη Φούντα

Το βλέμμα όλων στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου

 

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς γνωστοποίησε χθες το πρωί η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Νίκη Φούντα, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλή, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στην ανακοίνωσή της, την οποία παρέδωσε λίγη ώρα πριν από την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κα Φούντα κάνει λόγο για «δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση», ενώ τονίζει ότι η πολιτική της στάση «διαφοροποιείται σημαντικά πάνω από ένα χρόνο τώρα από την κεντρική γραμμή του κόμματος».

Πάντως η κίνηση αυτή της κας Φούντα δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη με τις διερευνητικές επαφές που έχουν αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Φώτης Κουβέλης με τον Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια έχει ταχθεί κατά της συμπόρευσης της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετείχε και στην «Επιστολή των 8 Βουλευτών». Η επιστολή αυτή περιελάμβανε τέσσερις προτάσεις, την εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την προώθηση εκλογών μέσα στο 2015. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την περασμένη Κυριακή κατά κάποιο τρόπο εμπεριείχε τις προτάσεις αυτές, «κλείνοντας έτσι το μάτι» στους οκτώ Βουλευτές.

Στη χθεσινή, δεύτερη ψηφοφορία όμως για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κα Φούντα ψήφισε «Παρούσα», δηλαδή «Όχι» στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα. Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΔΗΜΑΡ δήλωσε επίσης και ο Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος επίσης καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα, όπως έπραξε και ο τρίτος Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ωστόσο παραμένει στις γραμμές του κόμματος.

 

Η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης της κας Φούντα, όπως αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, έχει ως εξής:

«Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη η Βουλευτής Αιτωλ/νίας Νίκη Φούντα γνωστοποίησε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από ένα χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης.

Πρόκειται για μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας.

Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο».

 

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα, η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει τα εξής:

«Η βουλευτής κ. Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr