ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑνέβηκε το θερμόμετρο στη συζήτηση για το κλειστό γήπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Ανέβηκε το θερμόμετρο στη συζήτηση για το κλειστό γήπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Ανέβηκε το θερμόμετρο στη συζήτηση για το κλειστό γήπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων έγινε η ενημέρωση για το γήπεδο μπάσκετ του ΔΑΚ Μεσολογγίου στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.Την ενημέρωση έκανε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, ενώ παρόντες ήταν και οι παράγοντες και αθλητές της ομάδας μπάσκετ «Χαρίλαος Τρικούπης», που λόγω της ανόδου της στην Basket League, χρειάζεται ένα γήπεδο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή των αγώνων. Επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά, οι παράγοντες της ομάδας και η πρόεδρος Βασιλική Μπελέκου, ζήτησαν μετ’ επιτάσεως από τον δήμαρχο το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής του γηπέδου, προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του, αρχικά υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έργο να γίνει το συντομότερο δυνατό, ωστόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κινούνται με αργούς ρυθμούς, ενώ επιπρόσθετα δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία για να προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες.

Τόνισε επίσης ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία ώστε αυτή τη στιγμή να έχουν τεθεί οι βάσεις. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο, την Περιφέρεια, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, με κουβέντες ανοιχτές, με αλήθειες, με διαφάνεια και όλα πάνω στο τραπέζι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λύρος, προσθέτοντας ότι το εν λόγω έργο δεν είναι ένα απλό εγχείρημα. Επειδή έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές δεν μπορεί να γίνει πρόχειρα και με τρόπους που δεν είναι απολύτως νόμιμοι, όπως τόνισε ο δήμαρχος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην νομιμότητα.

Η αντιπολίτευση ωστόσο στράφηκε εναντίον του κατηγορώντας τον για καθυστέρηση στις διαδικασίες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της προέδρου της ομάδας Β. Μπελέκου, η οποία ανέβασε αρκετά τους τόνους. Η ένταση δεν αποφεύχθηκε αφού άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και παράγοντες της ομάδας εκτόξευσαν κατηγορίες και προς το πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Τσώλου, ότι ως άτομο και όχι με την ιδιότητα του αιρετού, δεν βοήθησε αρκετά την ομάδα, κάτι που ενόχλησε τον ίδιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στάθηκε στο πλευρό του Χ. Τρικούπη.

Η πολύωρη ενημέρωση έληξε χωρίς να πέσουν οι τόνοι, αφού προς το τέλος, η πρόεδρος και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι της ομάδας, αποχώρησαν ακολουθούμενοι από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκο Καραπάνο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ- aixmi-news.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr