ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑνεργία και νοσοκομείο τα θέματα του συλλαλητηρίου του Π.Α.Μ.Ε

Ανεργία και νοσοκομείο τα θέματα του συλλαλητηρίου του Π.Α.Μ.Ε

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το συλλαλητήριο του Π.Α.Μ.Ε στην Πλατεία Δημοκρατίας το οποίο είχε ως στόχευση την δημιουργία μέτρων προστασίας από την ανεργία, ενώ σημαντική αναφορά έγινε και στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου. Στο συλλαλητήριο αρχικά πήρε τον λόγο η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας κα Βαρβάρα Τσιρογιάννη, η οποία μέσα από την ομιλία της δήλωσε συμπαράσταση στην προστασία των ανέργων.

Με αποφασιστικότητα η κα Τσιρογιάννη κάλεσε όλες τις άνεργες και απολυμένες γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν και την «δίωξη» της μητρότητας να πάρουν θέση με τις δυνάμεις του Π.Α.Μ.Ε, ενώ παράλληλα μίλησε για την ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας. Ο επόμενος ομιλητής ήταν το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ κ Ευθύμιος Τόλης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, των μικρών εμπόρων κλπ όπως την εξαντλητική φορολόγηση, την αδυναμία των περισσοτέρων να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές οι οποίες αυξάνονται ραγδαία, παρά την κρίση, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα λουκέτα που πέφτουν βροχή στην αγορά. Ο κ Τόλης ως κατακλείδα είπε ότι η λύση δεν είναι η αλλαγή της εξουσίας αλλά να παλέψει ο λαός για τα αυτονόητα.

Ο κ Δημήτρης Δήμας εκτός από την κατάσταση κατάρρευσης του νοσοκομείου μίλησε και για την πυκνή δίμηνη δραστηριότητα που αποφάσισε του Εργατικό Κέντρο με αιχμή την ανεργία. Το συλλαλητήριο αυτό στοχεύει και στην μαζική συμμετοχή από την περιοχή μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Π.Α.Μ.Ε στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας μοιράστηκε στα χαράτσια που πληρώνουν οι πολίτες και την αντιλαϊκή πολιτική και την υπολειτουργία του νοσοκομείου «Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης, θα βάλουμε εμπόδια στην πολιτική της συγκυβέρνησης. Ο λαός θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων» δήλωσε ο κ Δήμας.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr