ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑνεμβολίαστος ένας στους τρεις Αιτωλοακαρνάνες άνω των 60

Ανεμβολίαστος ένας στους τρεις Αιτωλοακαρνάνες άνω των 60

Ανεμβολίαστος ένας στους τρεις Αιτωλοακαρνάνες άνω των 60

Ανεμβολίαστος ένας στους τρεις Αιτωλοακαρνάνες άνω των 60

Αν και είναι γνωστό ότι η Αιτωλοακαρνανία κατά περίπου 10% σε σχέση με το πανελλαδικό ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης, το τελευταίο διάστημα και μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους υπάρχει μια σημαντική αυξητική τάση στους εμβολιασμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μέχρι πριν από ένα μήνα τα εμβολιαστικά ραντεβού δεν ξεπερνούσαν τα 500 ημερησίως στην Αιτωλοακαρνανία.

Πλέον καθημερινά γίνονται πάνω από 1.000 εμβολιασμοί.

Ωστόσο, οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν υστερούν ακόμη σε σχέση με τους εμβολιασμούς της τρίτης δόσης.

Πράγμα που σημαίνει ότι η Αιτωλοακαρνανία απέχει πολύ ακόμη από το να αρχίσει να μειώνει τη διαφορά της από τον πανελλαδικό μέσο όρο τον εμβολιασμών.

Εντωμεταξύ η εικόνα που ούτως ή άλλως υπάρχει για τους εμβολιασμούς στην Αιτωλοακαρνανία επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρουσίασε ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφορικά με τους εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Όταν σε πολλές περιοχές της χώρες τα ποσοστά των εμβολιασμών στους άνω το 60 αγγίζουν ακόμη και το 80% σε κάποιες περιπτώσεις.,  στην Αιτωλοακαρνανία το ποσοστό αυτό είναι μόλις 66%.

Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις Αιτωλοακαρνάνες άνω των 60 είναι ανεμβολίαστος. Και όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό είναι ένα από τα πιο κομβικά στοιχεία που καθορίζουν την πίεση στα Νοσοκομεία.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια περιοχή που το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού φτάνει το 54% περίπου.

Αιτωλοακαρνανία: Η εβδομάδα των ρεκόρ για την πανδημία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr