ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑνεμοστρόβιλος έπληξε την ορεινή Άρτα

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την ορεινή Άρτα

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την ορεινή Άρτα

Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, την Ήπειρο.  

Καταπτώσεις βράχων και φερτά υλικά από χειμάρρους δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων, με 14 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας να έχουν τεθεί σε λειτουργία από τα ξημερώματα.

Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κατσικά, αλλά και σε καλλιεργήσιμα χωράφια στην περιοχή.

Πτώση βράχων στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας epirus-tv-news Πηγή: www.lifo.gr

Πλημμύρισε χωριό στα Τζουμέρκα  

Ορμητικά νερά δημιούργησαν, χθες το βράδυ, προβλήματα στο κέντρο των Πραμάντων στα Τζουμέρκα. Φερτά υλικά έφραξαν φρεάτια και πλημμύρισε το κέντρο του χωριού, όπου χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου.

Ανεμοστρόβιλος στην Άρτα  

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα Θεοδώριανα στην ορεινή Άρτα, χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από ισχυρή βροχή, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Θεοδωριανών, η ταχύτητα του ανέμου ήταν 93,3Km/h (10BF), ενώ το ύψος της βροχής έφτασε στα 103mm/ώρα στις 10:36.

Ανεμοστρόβιλος που έπληξε τα Θεοδώριανα / ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές σε σκεπές, καμινάδες και στέγαστρα.

«Φούσκωσαν τα νερά του Αραχθου  

Παράλληλα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας «φούσκωσαν» τα νερά του ποταμού Άραχθου στο ύψος της γέφυρας της Πλάκας στην Άρτα.

«Φούσκωσαν» τα νερά του ποταμού Άραχθου / ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tα Ιόνια Νησιά στην κορυφή των πιο ασφαλών περιοχών της Ευρώπης

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr