ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑνέμελος παρατηρητής της ανεργίας η Περιφέρεια λέει ο Απ. Κατσιφάρας

Ανέμελος παρατηρητής της ανεργίας η Περιφέρεια λέει ο Απ. Κατσιφάρας

Ανέμελος παρατηρητής της ανεργίας η Περιφέρεια λέει ο Απ. Κατσιφάρας

Προτάσεις και διεκδικήσεις από την Περιφέρεια ζητά ο Απ. Κατσιφάρας για την ανεργία.

Με αφορμή την επίσκεψη της παράταξής του στα γραφεία του ο ΟΑΕΔ στην Πάτρα ο Απ. Κατσιφάρας παρατηρεί ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταγράφει ιδιαίτερα ανησυχητικά ποσοστά. Τον Αύγουστο του 2020 καταγράφεται αύξηση κατά 12,27% των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ οι μακροχρόνιοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 10,22% στο ίδιο χρονικό διάστημα». Εκτός όμως από την Κυβέρνηση, ο πρώην περιφερειάρχης στρέφει την κριτική του και κατά της περιφερειακής αρχής λέγοντας ότι «περιορίζεται στην υπογραφή συμφώνων συναντίληψης για προγράμματα με το υπουργείο Εργασίας χωρίς να έχει καταθέσει την παραμικρή πρόταση για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» υπογραμμίζει ο Απ. Κατσιφάρας «ως μια από τις περιφέρειες με τον υψηλότερο δείκτη γενικής και ειδικής ανεργίας (δομική, νέοι) οφείλει να αποκτήσει εκ νέου ένα καλά σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τόσο την ανάγκη μετεξέλιξης του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής όσο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας σε πόλους καινοτομίας και τεχνολογίας».

Το κατά πόσο η Περιφέρεια μπορεί να καθορίσει με τις πολιτικές της από μόνη της να καθορίσει τα ποσοστά της ανεργίας ή σε ποιο βαθμό μπορεί να συντελέσει στην όξυνση ή την άμβλυνση του προβλήματος είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Το βέβαιο είναι ότι η Δυτική Ελλάδα ήταν και είναι μεταξύ των πρωταθλητών της ανεργίας. Ήταν μάλιστα αρνητικός πρωταγωνιστής πριν καν ξεσπάσει η κρίση του 2010, πριν καν δημιουργηθεί η αιρετή Περιφέρεια ως θεσμός.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Για πρώτη φορά τέτοιος απολογισμός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr