Υπάρχουν «ανεξάρτητα» και «υπερκομματικά» πρόσωπα στην Ελλάδα;

Υπάρχουν «ανεξάρτητα» και «υπερκομματικά» πρόσωπα στην Ελλάδα;

b6e070af9a014e9c9ce4fd78e4db1d31

Υπάρχουν «ανεξάρτητα» και «υπερκομματικά» πρόσωπα στην Ελλάδα;

«Τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη δεν θα διερευνηθούν από επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι», διαμήνυσε  προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αφού έγινε γνωστό ποιοι θα αποτελούν την «ανεξάρτητη και υπερκομματική» επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει πρωτίστως με τη συμμετοχή του Θανάση Ζηλιασκόπουλο (φωτο), που διατέλεσε πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 μέχρι το 2015. Δεν είναι και εντελώς άστοχη η παρατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη όμως η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές, από τη στιγμή που είναι πρόβλημα ο ορισμός Ζηλιασκόπουλου σε αυτή την επιτροπή.

«Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα. Αυτό που επιθυμεί, όμως, είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και «διαχρονικές οι ευθύνες», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση μπορεί να ζήτησε προτάσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να είχε κάνει τις δικές του προτάσεις, πριν από την κυβερνητική ανακοίνωση. Ποια είναι λοιπόν τα «ανεξάρτητα» και «υπερκομματικά» πρόσωπα στην Ελλάδα; Προφανώς τέτοια πρόσωπα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, όταν όλο το πολιτικό σύστημα θεωρεί μόνο «δικούς του» ανθρώπους ανεξάρτητους και υπερκομματικούς.

Εφημερία Συνείδηση

Μητσοτάκης για Τέμπη: Οφείλω μία μεγάλη συγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων