ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑνδριανός Γκουρμπάτσης για υπόθεση Λαγούδη: Σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την Ασφάλεια Αγρινίου!

Ανδριανός Γκουρμπάτσης για υπόθεση Λαγούδη: Σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την Ασφάλεια Αγρινίου!

Ανδριανός Γκουρμπάτσης για υπόθεση Λαγούδη: Σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την Ασφάλεια Αγρινίου!

Κόλαφος κατά της Ασφάλειας Αγρινίου, για την έκθεση αυτοψίας που συνέταξε για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, παρουσιάζεται μέσω γραπτής δήλωσης που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, Ειδικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο κ. Γκουρμπάτσης κάνει λόγω για σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων μέσω των οποίων αλλοιώνεται η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γκουρμπάτση:

Για την έκθεση αυτοψίας που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η ως άνω Υπηρεσία, για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη και η οποία μου παραδόθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας Δικηγόρο κ. Βασίλη Ταουξή, προκειμένου, ως Τεχνικός Σύμβουλος, να προβώ, λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας μου στη διερεύνηση των εγκλημάτων εμπρησμού, αλλά και του επιστημονικού (νομικού) συγγραφικού έργου μου, σας πληροφορώ τα εξής:

Η αυτοψία, ένα ιδιαίτερο και αυτοτελές αποδεικτικό μέσο στο ισχύον ποινικό δικονομικό σύστημά μας και η πρώτη – ίσως η σημαντικότερη – ανακριτική πράξη σε μια ποινική υπόθεση, που ασκεί ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της ποινικής δίκης και γενικά μιας ποινικής υπόθεσης, έχει ως σκοπό, κατά τη διάταξη του άρθρου 180, παρ. 1 ΚΠΔ, τη βεβαίωση τέλεσης του εγκλήματος και των περιστάσεων υπό τις οποίες αυτό τελέστηκε, η ανακάλυψη του δράστη και η εξασφάλιση των αποδεικτικών στοιχείων, που υπόκεινται σε αλλοίωση.

Στην πολυσέλιδη (42 σελίδων) έκθεση που συνέταξα και ήδη από χθες παρέδωσα στον ως άνω εντολέα μου Δικηγόρο κ. Β. Ταουξή αναφέρω, ότι στην έκθεση αυτοψίας – έρευνας και κατάσχεσης πειστηρίων της ως άνω προανακριτικής αρχής διαπίστωσα σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων της ανωτέρω προανακριτικής αρχής, όπως ειδικότερα εντοπίζω, αναλύω και περιγράφω σ’ αυτήν, εξ αιτίας των οποίων αλλοιώνεται η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς (τόπος εγκλήματος). Κατόπιν τούτου και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν επιτελείται ουσιαστικά η κατά την προαναφερόμενη διάταξη του ΚΠΔ απορρέουσα αποστολή της συγκεκριμένης αυτοψίας, αφού τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της έκθεσης και δεν μπορεί να συμβάλει στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας της υπόθεσης, που εν τέλει αποτελεί και το αντικείμενο της απόδειξης κάθε ποινικής υπόθεσης!

Έκθεση καταπέλτης: «Έτσι σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη» (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr