ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑνδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Όταν η ΑΔΙΠ σου γνωμοδοτεί και εσύ δρας αντίθετα ελέγχεσαι…»

Ανδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Όταν η ΑΔΙΠ σου γνωμοδοτεί και εσύ δρας αντίθετα ελέγχεσαι…»

Ανδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Όταν η ΑΔΙΠ σου γνωμοδοτεί και εσύ δρας αντίθετα ελέγχεσαι…»

«Καταπέλτης» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για το νόμο Γαβρόγλου και την κατάργηση του ΔΠΠΝΤ, που τώρα επικαιροποιεί η Ν. Κεραμέως

«Τα Τμήματα που καλώς ή κακώς ιδρύθηκαν, δεν πρέπει να κατεδαφίζονται, πρέπει με ένα δημιουργικό τρόπο να αφομοιώνονται και είτε να κρατιούνται στη ζωή, είτε να συγχωνεύονται». Έχοντας αυτό ως γενική αρχή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας βάσει των οποίων τέσσερα Τμήματα του Πανεπιστήμιου δεν θα έχουν εισακτέους τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και θα οδηγηθούν ουσιαστικά στο δρόμο της κατάργησης δια της συγχωνεύσεως.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες που κάνουν τον κανόνα να παίρνει και άλλες διαστάσεις. Φέρνοντας ως παράδειγμα το νόμο Γαβρόγλου και την κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο Τμήμα είχε πιστοποίηση από την ΑΔΙΠ έως το 2024 και είχε κριθεί ως βιώσιμο, ωστόσο καταργήθηκε με πολιτική απόφαση. «Η οιωνεί ανεξάρτητη Αρχή διαπιστώνει ότι το Τμήμα είναι βιώσιμο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για δικούς της πελατειακούς λόγους το καταργεί. Και έρχεται τώρα η κα Κεραμέως να επικαιροποιήσει αυτή την κατάργηση. Εδώ προκύπτει το  ερώτημα με ποιο κριτήριο επιστημονικό, αφού η ΑΔΙΠ έχει πιστοποιήσει θετικά το Τμήμα αυτό, (σ.σ. το ίδιο ακριβώς συμβαίνει τώρα και με το Τμήμα ΔΕΑΠΤ), καταργείται;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Ανδρ. Λοβέρδος και πρόσθεσε πως «όταν ζητάμε τη γνώμη της Αρχής για την πιστοποίηση των Πανεπιστημίων και μας λέει ότι Τμήμα είναι βιώσιμο, κάθε άλλη επιλογή είναι πελατειακή. Μια γνωμοδότηση από το ίδιο το ακαδημαϊκό Ίδρυμα μπορεί να έχει και «εσωτερική ματιά» γιατί το Ίδρυμα κοιτά και τα μέλη του ΔΕΠ του και άλλα θέματα, αλλά όταν η ΑΔΙΠ σου γνωμοδοτεί και εσύ δρας αντίθετα ελέγχεσαι…».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για το ζήτημα αυτό την περασμένη Παρασκευή είχε σχετική συζήτηση σε πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού mega, ωστόσο κάποιοι στην Αιτωλοακαρνανία, όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, παραποίησαν τα λεγόμενά του και είπαν πως παρομοίασε την Αιτωλοακαρνανία με χωριό… «Καταλαβαίνω την απελπισία και την αμηχανία κάποιων, δεν μπορώ όμως να καταλάβω την πολιτική αλητεία. Πρέπει να ντρέπονται όσοι παραποίησαν τα λεγόμενά μου. Καταλαβαίνω την αμηχανία, όταν ένας πολιτικός χώρος έχει κάνει κάτι που δεν βολεύει τους τοπικούς πολιτικούς που δεν ανήκουν σε αυτόν, αλλά την αλητεία δεν μπορώ να τη δεχθώ» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και κάλεσε όλους να ευθυγραμμιστούν με τη γραμμή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλος, που έχει αναδείξει πολλές φορές το θέμα αυτό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr