ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΑνδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm»: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικό κόμμα όχι ΜΚΟ

Ανδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm»: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικό κόμμα όχι ΜΚΟ

Ανδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm»: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικό κόμμα όχι ΜΚΟ

Ανδρέας Λοβέρδος στο «Δυτικά Fm»: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικό κόμμα όχι ΜΚΟ

Δώδεκα  μέρες πριν την εκλογική διαδικασία και η μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ φουντώνει.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε «Δυτικά FM 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη για την προοπτική που θέλει να δώσει ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ, καθώς υπόσχεται η επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στις «ρίζες» του ΠΑΣΟΚ.

«Οραματίζομαι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα ως ένα κόμμα που θα έχει ένα συνδυασμό άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή με δημοψηφίσματα ακόμη και για τα πιο σοβαρά θέματα και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που είναι τα όργανα», είπε αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι «σήμερα το ΚΙΝΑΛ είναι περιορισμένο στη Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς οργάνωση αλλά με μηχανισμούς είμαστε σε δυσάρεστη θέση, γι’ αυτό καλώ όλους και όλες ανεξαρτήτως του τι έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια να έρθουν στην κάλπη μας.

Τους καλώ όλους γιατί έτσι θα παραμεριστούν οι κομματικοί μηχανισμοί».

«Αν παραμεριστούν οι κομματικοί μηχανισμοί και έχουμε οργάνωση, θα γίνουν έτσι ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κόμμα» συμπέρανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Καλοδεχούμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ και ας με καταψηφίσουν!»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε να μην συμμερίζεται τις ανησυχίες ορισμένων άλλων συνυποψηφίων για παρεμβάσεις στη διαδικασία από εξωθεσμικά κέντρα, όπως λέγεται.

«Θα έρθουν, λέει, οργανωμένα από το ΣΥΡΙΖΑ να με καταψηφίσουν, καλοδεχούμενοι!» είπε εμφατικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι με βάση στοιχεία κάποιων δημοσκοπήσεων καταγράφεται στο ίδιο μέγεθος η διάθεση ψηφοφόρων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ.

«Δεν έχω κάποιο συμφέρον να λέω να προσέλθουν κάποιοι από άλλο κόμμα που ψηφίζουν εμένα και να μην προσέλθουν κάποιοι από άλλο κόμμα που ψηφίζουν άλλον.

Να προσέλθουν όλοι!» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι «αν προσέλθουν όλοι, θα είναι στοίχημα για εμάς να τους κρατήσουμε στο χώρο μας και η συμμετοχή θα υποσχεθεί μεγάλη επιτυχία στις επόμενες εκλογές και θα παραμερίσει του μηχανισμούς».

«Δεν με ενδιαφέρουν τα χωρίς νόημα σούρτα – φέρτα με την Τουρκία,»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται πολύ συχνά για τα εθνικά θέματα και προβάλλει την παρακαταθήκη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».

Προχθές όμως για άλλη μια φορά είχαμε 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων εννέα υπερπτήσεις, μια είδηση που πέρασε στα «ψιλά», αφού ούτε από την αντιπολίτευση σχολιάστηκε και δημιουργεί εύλογες απορίες για τη λεγόμενη «στρατηγική ψυχραιμία» της Ελλάδας.

«Η ψυχραιμία πρέπει να είναι σύμμαχος, αλλά η σιγή δεν είναι σίγουρα απόδειξη ψυχραιμίας, αλλά και ούτε έλλειψη της συναίσθησης του τι συμβαίνει» σχολίασε αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθετε ότι ο ίδιος μιλά για ένα πατριωτικό κόμμα «που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεί τις ρίζες του, ό,τι ήταν επί Ανδρέα Παπανδρέου και παλιότερα επί Γεωργίου Παπανδρέου και Ελευθερίου Βενιζέλου».

Ο ίδιος μίλησε μάλιστα για έντονη πατριωτική διάσταση σε περίπτωση εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ενώ με νόημα ανέφερε : «εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα χωρίς νόημα σούρτα – φέρτα με την Τουρκία, που τάχα δείχνουν διάθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα, ούτε εκείνα τα υπόγεια ρεύματα, που είναι υπόγεια σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, αλλά καθόλου υπόγεια σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και με το Μέρα25, που θεωρούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να είναι ένας «τύπος» επίλυσης των διαφορών μας με την Τουρκία»

Ερωτηθείς σχετικά με την ηγετική ομάδα του κόμματος, στην περίπτωση που εκλεγεί νέος πρόεδρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για τρεις αντιπροέδρους που θα οριστούν την πρώτη εβδομάδα, με στόχο στα πρόσωπά τους θα αποτυπώνεται η ενότητα της παράταξης.

Επιπλέον ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει έτοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.

«Για να είσαι κοινωνικά αλληλέγγυος, θα πρέπει να έχεις χρήματα και το πρόγραμμα, με το οποίο θα αντληθούν τα χρήματα αυτά, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το έχω έτοιμο.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα, με πρόγραμμα προτάσεων και κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση και με μια διάθεση να γίνουμε μεγάλο κόμμα που να πάρει στις πλάτες του κυβερνητικές ευθύνες, δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ μη κυβερνητική οργάνωση, θα είναι ένα κυβερνητικό κόμμα, έχει διαφορά…»

«Για να είσαι κοινωνικά αλληλέγγυος, θα πρέπει να έχεις χρήματα και το πρόγραμμα, με το οποίο θα αντληθούν τα χρήματα αυτά, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το έχω έτοιμο. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα»

Που θα στηθούν οι κάλπες του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία

Η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για την τήρηση του καταστατικού και των εκλογικών διαδικασιών της εκλογής ηγεσίας, ανακοίνωσε τα 840 εκλογικά κέντρα όπου θα ανοίξουν οι κάλπες και θα γίνει η ψηφοφορία στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα. Στην Αιτωλοακαρνανία θα στηθούν κάλπες στα εξής σημεία:

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Δημαρχείο ΑΙΤΩΛΙΚΟ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Τρικούπειο   Μέγαρο
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Τρικούπειο   Μέγαρο
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

ΔΗΜΟΣ ΆΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Δημαρχείο ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΆΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Δημαρχείο ΚΑΤΟΥΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΣΤΡΑΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο Αγίου  Κων/νου
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημαρχείο ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Δημαρχείο ΜΕΝΙΔΙ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Δημαρχείο ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Αίθουσα  Τρομπούκη

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ
Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δημαρχείο ΑΣΤΑΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δημαρχείο ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Σε εξέλιξη το plan β στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Μετακινήσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ