ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη για το ναυάγιο της Παλαίρου

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη για το ναυάγιο της Παλαίρου

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη  η δίκη για το ναυάγιο της Παλαίρου

 

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του ναυαγίου της Παλαίρου, που είχε γίνει στις 15 Νοεμβρίου του 2013 και είχε συγκλονίσει την ολόκληρη της Ελλάδα. Στο τραγικό συμβάν έχασαν την ζωή τους δώδεκα άτομα εκ των οποίων οι τέσσερεις ήταν μικρά παιδιά. Χθες, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, αλλά η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, αφού υπήρξε διακοπή της διαδικασίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι η παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, κατά την οποία υπήρξε κίνδυνός για τη ζωή τους και θάνατος, αλλά και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση. Στο σημείο είχαν πάει δύο πλωτά περιπολικά και άνδρες της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου είχαν αμέσως εντοπίσει δεκαπέντε αλλοδαπούς στη στεριά, που ήταν  καλά στην υγεία τους και οκτώ σορούς εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν παιδιών και οι υπόλοιποι ενηλήκων, οι οποίες περισυλλέγησαν από τα πλωτά περιπολικά.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν τέσσερις επιπλέον σοροί εγκλωβισμένες στο αναποδογυρισμένο σκάφος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας καθώς και στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για προληπτικές εξετάσεις.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr