Ανατροπή νταλίκας με τραυματισμό στο έργο 'Ακτιο - Βόνιτσα: Τι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Την ουσιαστική λήψη μέτρων ζητάει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου μετά το ατύχημα που αναφέρει  ότι σημειώθηκε στο οδικό έργο Άκτιο - Βόνιτσα. 

Άκτιο - Βόνιτσα έργο

Την ουσιαστική λήψη μέτρων ζητάει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου μετά το ατύχημα που αναφέρει  ότι σημειώθηκε στο οδικό έργο Άκτιο - Βόνιτσα.

Συγκεκριμένα,  σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι υπήρξε τραυματισμός οδηγού μετά από ανατροπή νταλίκας και γίνεται λόγος για έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

 Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Την ώρα που όλη η χώρα θρηνεί για το φρικαλέο έγκλημα με την δολοφονία τόσων ανθρώπων με τα τρένα στα ΤΕΜΠΗ, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ αυτόν κατάλογο.

Στο έργο της Αμβρακίας οδού είχαμε ξανά ανατροπή νταλίκας και τραυματισμό του οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε μονάδα υγείας της περιοχής.

Είναι ένα ακόμα ατύχημα στα εργοτάξια που έχει και αυτό τον ίδιο παρονομαστή και είναι η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας και ελέγχων στου χώρους δουλείας . Παρόλα αυτά οι εργοδότες συνεχίζουν να ρίχνουν το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους που κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες και
εξαντλητικά ωράρια εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλουν.

Φτάνει πια! Δε θα παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας κορώνα – γράμματα και μάλιστα για ένα μισθό που δε φτάνει να ζούμε αξιοπρεπώς!

Για όλα αυτά φταίει τα ατυχήματα φταίει η κακιά η ώρα;

Φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας . Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό να γίνει ‘’γρήγορα το έργο’’ να ‘’μην μπει μέσα η εταιρεία’’ , έτσι λοιπόν η ζωή το  εργαζομένων μετατρέπεται σε κόστος που δεν είναι επιλέξιμο από την εργοδοσία .

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους στα εργοτάξια
  • Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να υπάρχει γιατρός εργασίας
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας
  • Ελέγχους από το ΣΕΠΕ για την τήρηση των μέτρων

*Φωτογραφία αρχείου

Ιωάννινα: Πρόσφερε δώρα ζωής με το θάνατό του – Με επιτυχία η λήψη οργάνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο