ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΆναψε “πράσινο” για τη μεταφορά απορριμμάτων από το Δήμο Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Στράτου

Άναψε “πράσινο” για τη μεταφορά απορριμμάτων από το Δήμο Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Στράτου

Άναψε “πράσινο” για τη μεταφορά απορριμμάτων από το Δήμο Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Στράτου

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση, για μεταφορά 3.000 τόνων σκουπιδιών  στο ΧΥΤΑ Στράτου του δήμου Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με σχετικές επιστολές (επισυνάπτονται) αλλά και επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αιτήθηκε να γίνει άμεση ρύθμιση της προσωρινής κατάστασης με τον πιο δόκιμο τρόπο, αυτή που υπαγορεύει ο κρατικός σχεδιασμός με την ίδρυση των ΦΟΣΔΑ ήτοι την μεταφορά των σκουπιδιών στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ, λαμβανομένου υπόψη ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη με το έργο που έχει ήδη μελετήσει και προχωρά ταχύτατα η δημοτική αρχή.

‘Καταφέραμε με πολλούς κόπους, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλές  δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές να δώσουμε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, που αφορά πάνω από όλα την δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάποιοι καθημερινά επιδίδονται σε λασπολογίες ενώ εμείς ενεργούμε και ενεργήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε για το μεγάλο αυτό θέμα, της διαχείρισης των απορριμμάτων και οι πολίτες το γνωρίζουν και μας το αναγνωρίζουν και τους ευχαριστώ» ανέφερε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου.

Αγαπητέ κ.Υπουργέ,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, αλλά και των αλλεπάλληλων επαφών με τον Γ.Γραμματέα κ. Γραφάκο  και σε ότι αφορά το φλέγον και άκρως επείγον  για το Δήμο μου θέμα της λειτουργιάς του ΧΥΤΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημίας λόγω πυρκαγιάς, επανέρχομαι αιτούμενος την εκ μέρους σας ρύθμιση της προσωρινής κατάστασης με τον πιο δόκιμο τρόπο, που κατά την άποψη μου είναι αυτή που υπαγορεύει ο κρατικός σχεδιασμός με την ίδρυση των ΦΟΣΔΑ  ήτοι την μεταφορά των σκουπιδιών μας στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ,  λαμβανομένου υπό όψη ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη με το έργο που έχουμε ήδη μελετήσει και προχωρούμε ταχύτατα .

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος που άπτεται της δημόσιας υγείας και αποτελεί καθημερινό πιεστικό ζήτημα, παρακαλώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας.

Ο Δήμος μας έχει περιέλθει σε δεινή θέση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στα τέλη Αυγούστου μόλις ολοκληρωνόταν το έργο επέκτασης και προχωρούσαν οι διαδικασίες για την νομιμοποίησή της λειτουργίας του.

Μετά από επίπονη προσπάθεια από μέρους μας και σχετικές απόφάσεις μεταφέρεται μέρος της καθημερινής ποσότητας στον ΧΥΤΑ Ναυπακτίας και στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

ΔΙΑΝΟΜΉ ΜΈΣΩ ‘ΙΡΙΔΑ’ ΜΕ UID: 618A3440B63716EBA1BD0572 ΣΤΙΣ 09/11/21 10:42 30816/Σ.6570/09-11-21/ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ωστόσο οι συμφωνηθείσες ποσότητες αφορούν 4 απορριμματοφόρα καθημερινά και για λίγες ημέρες ενώ οι τρέχουσες ανάγκες υπό κανονικές συνθήκες είναι μεγαλύτερες.

Από πλευράς του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας δυστυχώς ακόμη δεν έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματά μας για συνδρομή σε αυτή την δύσκολη, για τον Δήμο μας, περίοδο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την δημόσια υγεία στο δήμο μας και η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνεται περαιτέρω.

Κύριε Υπουργέ,

παρακαλώ όσο διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς λόγω πυρκαγιάς, επανέρχομαι αιτούμενος την εκ μέρους σας ρύθμιση της προσωρινής κατάστασης με τον πιο δόκιμο τρόπο, που κατά την άποψη μου είναι αυτή που υπαγορεύει ο κρατικός σχεδιασμός με την ίδρυση των ΦΟΣΔΑ ήτοι την μεταφορά των σκουπιδιών μας στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ, λαμβανομένου υπό όψη ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη με το έργο που έχουμε ήδη μελετήσει και προχωρούμε ταχύτατα.

Επιπροσθέτως επειδή η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει επιβαρύνει οικονομικά το δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, αιτούμαστε έκτακτη επιχορήγηση, 1 εκ ευρώ (1.000.000).

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος που άπτεται της δημόσιας υγείας και αποτελεί καθημερινό πιεστικό ζήτημα, παρακαλώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας.
Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες

Σας ευχαριστώ

Κώστας Λύρος

Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

6η ΥΠΕ: Η αναχαίτιση της πανδημίας στο επίκεντρο σύσκεψης – Περισσότεροι έλεγχοι παντού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr