ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΆναψε «φωτιές» το Αντίρριο

Άναψε «φωτιές» το Αντίρριο

Αιχμηρή και καταγγελτική ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Ατρόμητος Αντιρρίου και αφορά τη διαιτησία, την οποία οι άνθρωποί του θεωρούν εχθρική – ίσως και σκόπιμα – για την ομάδα τους.  Αφορμή και αιτία οι διαιτητικές αποφάσεις  στην εντός έδρας ήττα από το Παναιτώλιο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως τα παράπονα εστιάζονται και στις τρεις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

Το διακύβευμα δεν φαίνεται να είναι το συγκεκριμένο μόνο παιγνίδι της Κυριακής, αλλά κάτι ευρύτερο. Από τον Ατρόμητο καταγγέλλουν πολλά πράγματα και αρχή κάνουν με το ματς της πρώτης αγωνιστικής, που αντίπαλός του ήταν η Α.Ε. Μεσολογγίου. Η ανακοίνωση αναφέρει πολύ σοβαρά πράγματα: «Βρίσαμε και φωνάξαμε γιατί μας κάνατε τρεις αγωνιστικές να βγούμε από τα ρούχα μας και τώρα περιμένουμε την τιμωρία μας γιατί εσείς έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι και κόβετε τα κομμάτια όπως σας αρέσει. Δεν τιμωρήσατε πρόεδρο αντιπάλου ομάδας την πρώτη αγωνιστική που κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα με την ομάδα μας και ενώ έχανε στο ημίχρονο, παρουσία πενήντα φιλάθλων από την ευρύτερη περιοχή σας πέρασε τηλεφωνικά  δέκα γενεές με ύβρεις και απειλές με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο ο κατά τα άλλα αξιολογημένος κ Παναγιωτόπουλος Β.  να σφυρίζει εβδομήντα – τριάντα  υπέρ της ομάδας του συγκεκριμένου προέδρου. Δεν γνωρίζατε κύριοι ο εν λόγω διαιτητής είχε εξαιρεθεί εδώ και δύο χρόνια από τους αγώνες της ομάδας μας;».

Για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής στο Αιτωλικό καταγράφονται αναλυτικά τα παράπονα που,  μεταξύ άλλων, αφορούν ένα ανύπαρκτο πέναλτυ εναντίον, δύο που δεν δόθηκαν υπέρ  και στο τέλος αναφέρεται: «Δυστυχώς για μας και ευτυχώς για τον κ.Τσιρώνη δεν υπάρχει βίντεο».

Για το ματς της Κυριακής οι ιθύνοντες του Αντιρρίου υποστηρίζουν ότι κακώς δόθηκε πέναλτυ υπέρ του Παναιτωλίου (προφανώς σφάλλουν, η φάση είναι καθαρή) και ότι κακώς ακυρώθηκε δικό τους γκολ, ως οφσάιντ (φωτο), στο τέλος του αγώνα. Εδώ φαίνεται να υπάρχει δίκιο στον Ατρόμητο, αν και η φάση είναι οριακή απ’ αυτές που δυστυχώς στην Ελλάδα (αντίθετα με τον κανονισμό- οδηγία ) οι αποφάσεις παίρνονται υπέρ του αμυνομένου και όχι του επιτιθέμενου.

Στην ανακοίνωση το ύφος είναι γενικά σκληρό και προς το τέλος της τίθενται τα εξής ερωτήματα: «α) Οι διαιτητές της Αιτωλ/νίας έχουν δόλο;  β) Είναι ανίκανοι; γ) Δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους φίλους τους που πίνουν και τρώνε μαζί  στο Αγρίνιο; δ) Εκτελούν εντολές και προεκλογικές υποσχέσεις αφού ήσαν οι κύριοι υποστηρικτές του νυν προέδρου;».  Ίσως μεγαλύτερη βάση απ’ όλα πρέπει να δοθεί στο τελευταίο ερώτημα, καθώς πολλοί έχουν πει από καιρό ότι όσα έγιναν πριν τις εκλογές της ΕΠΣ από το χώρο της Διαιτησίας θα φέρουν  αρνητικό αντίκτυπο και μόνιμη καχυποψία στα πρωταθλήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr