ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑνάπλαση Πάρκου Αγρινίου: Παράταση πέντε μηνών στο έργο

Ανάπλαση Πάρκου Αγρινίου: Παράταση πέντε μηνών στο έργο

Ανάπλαση Πάρκου Αγρινίου: Παράταση πέντε μηνών στο έργο

Ανάπλαση Πάρκου Αγρινίου: Παράταση πέντε μηνών στο έργο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Νέα προθεσμία στα τέλη Ιουνίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στα τέλη του Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η συμβατική προθεσμία (12 μηνών) για την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου, ωστόσο το έργο έχει καθυστερήσει και η ολοκλήρωση του μετατέθηκε για πέντε μήνες.

Προ ημερών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου, με τη σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής καθώς το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, έδωσε παράταση στη συμβατική προθεσμία του έργου για τις 26-06-2023.

Οι λόγοι στην καθυστέρηση του έργου σύμφωνα με την απόφαση είναι η αναμονή για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου, ο οποίος αν και έχει προεγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το προηγούμενο διάστημα, στα τέλη του 2022, ανέμενε τη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων για την τελική έγκριση. Επιπλέον καθυστέρηση υπήρξε και από πλευράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς η έναρξη των εκσκαφών έγινε, αφού ήδη είχαν παρέλθει οι πρώτοι τέσσερις μήνες της αρχικής συμβατικής προθεσμίας

Πάντως θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής Αγρινίου, πριν καν δοθεί αυτή η πεντάμηνη παράταση στην ανάπλαση του πάρκου, γίνονταν λόγος ότι το έργο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2023, δηλαδή μετά την αρχική συμβατική προθεσμία. Εξάλλου μιλάμε για κάτι σύνηθες στα πάσης φύσεων δημόσια έργα, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσει κανείς έργο, που για διάφορους λόγους, δεν έχει πάρει έστω μια μικρή παράταση.

Η «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου» προϋπολογισμού 2.191.371€ ευρώ συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και ανάδοχος του έργου είναι η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, θυγατρική του Ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Οι εργασίες στοχεύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού πάρκου, με ήπιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν :

·        Τις εισόδους του Πάρκου

·        Τη διαμόρφωση της υφιστάμενης δεξαμενής

·        Την παιδική χαρά

·        Το πλάτωμα των υφιστάμενων κτιρίων

·        Τη δημιουργία δημοτικού φυτώριου

·        Τη διαμόρφωση του βορειοδυτικού τμήματος του Πάρκου

·        Τα υφιστάμενα μονοπάτια

·        Την αποκατάσταση των φθορών της περίφραξης

·        Την εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και φωτισμού

Υπενθυμίζεται τέλος ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η δημοπράτηση της «Επανάχρησης του Δημοτικού Περιπτέρου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρου πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής». Το έργο, με προϋπολογισμό 3.610.000 €, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ανάπλαση Πάρκου Αγρινίου: Παράταση πέντε μηνών στο έργο

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου: Δημοπρατείται τον Φεβρουάριο τμήμα του έργου ύψους 721.432 € (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ